V75 på bergsåker vintertid innerbär ett kallt klimat och en hård och krävande bana. Det lär krävas hakar i bakskorna, vilket innebär att barfotahästarna kan få stora problem.

Denna veckas drag hittar vi i stoloppet. Inside Broline är en toppmärr i grunden och har tampats med dom bästa i kullen som tre- och fyraåring. Fick inte vinna under fjolåret, men svarade för flera topplopp. Senast fick hon ett tufft lopp i dödens och har i starterna innan suttit fast och haft otur flera gånger. Nu möter Inside trots v75 betydligt enklare motstånd än vad hon är van vid och jag tror att tuppkammen kommer att växa rejält på henne. För er som spelar v75 så måste hon streckas till löjliga 6 %. Jag väljer att spela plats hos bet365.com som erbjuder 3 gånger pengarna. Detta kryddas med platsspel i den inledande avdelningen på Bambi’s Comet till 2.25. Bambi’s Comet har inte haft rätta flytet på sistone, men ändå svarat för riktigt starka insatser. Nu har han ett fint utgångsläge och är dessutom rask från start. Här är han garanterad en fin resa och missar knappast pallen. Totala oddset hos bet365.com blir 6.75.

På H2H fronten har jag hitta intressanta objekt hos expekt.com. Columbus Cafe har knallform och ska ha en bra chans att vara före Trotteur, som har ett knepigt femtespår och galopprisken är stor. 2.20 känns verkligen spelvärt. Staro Cold Carat är betydligt bättre än raden och ska bara slå en helt formlös Egola Boy. Odds 1.40. Denna kombination ger 3.08 hos Expekt.com.

Lycka till
/Thomas