Thomas travtips Axevalla 010227

V75 från Skaraslätten denna Lördag. Axevalla ståtar med Sveriges längsta upplopp och vi får ofta se rykande upploppsstrider där inte bara de två-tre hästar som suttit i främre träffen är med och gör upp, kul! Banan på Axevalla har fått mycket kritik under vinter för sitt dåliga underlag och vid V75 tävlingarna var det närmast katastrof. Banpersonalen är nog revanschlystna och jag vet att man nu (klockan nio Lördag) är i full gång med att lägga på nytt material. Svårt dock att säga hur pass bra banan blir och gissningsvis kan det krävas grepp bak och därmed bli problem för barfota hästarna.

Har denna vecka hittat ett riktigt fint odds hos Expekt.com som bara inte kan motstås. Hela 3.5 i platsodds på Little Rainbow. Little Rainbow kom efter en rejäl vinterträning i kroppen ut som en ny häst i år och han har varit rent strålande i årets samtliga starter. Det ser ut att kunna bli rejäl körning i loppet och över det långa upploppet kommer Little Rainbow starka spurt att göra sig gällande. Han ska heller inte vara beroende av något särskilt banunderlag eller balans, så det ser verkligen upplagt ut idag. 3.5 hos Expekt.com trycks det hårt på.

En intressant H2H dubbel hittas på Unibet.com. Giddes Dream mot Second W.I.C till 1.40 känns bra. Giddes Dream är en häst utöver det vanliga. Senast felade han i gått gåendes i början av upploppet i ett V75 lopp och hade varit sämst tvåa utan den fadäsen. Åke Svanstedt har börjat hitta stallformen på allvar igen och med hemmaplan nu behöver man inte vara raketforskare för att förstå att han laddat upp hästarna lite extra. Second W.I.C har varit sjuk sen senaste starten och blir här över från start.
Chanel Håleryd ger 1.70 mot Stickie Nibs och det är helt klart. Chanel Håleryd är en riktig skjutare och har bra chans att vinna loppet. Felade som klar senast på V75 och svepningen av fältet hon gjorde på Solvalla har verkligen etsats sig fast i minnet. Stickie Nibs har jag sett i princip i samtliga starter. En snygg häst som skryts upp varje gång och så verkar det vara även nu. Kanske hård när jag säger att det är en skallös praktlus, men det är min uppfattning. Chanslös här! Denna dubbel ger 2.38 hos Unibet.com och får bli räddningsplankan denna helg.

Lycka till/
Thomas