Hemmabanan Kalmar står som värd för v75 denna vecka, en härligt spelbar omgång och som bonus Jackpot med ca 46 miljoner till en ensam vinnare.

Tre hästar till start från stallet på v75. Först ut Tom Raider som med ett perfekt utgångsläge omgående sitter i spets och som med ett inte alltför tufft första varv måste ha en bra chans att spåra runt om, stallets bästa chans. Nobel Neo har spår ett i volt och jag har läst i en del tidningar att han kanske kan hålla upp ledningen, något som i mina ögon inte är möjligt Därmed inte sagt att han inte vinner för det här är en riktigt bra häst för klassen. La Bella Still gör det bra varje gång, tyvärr står hon lite för långt ut på vingen för att få en bra position, kommer att göra ett bra lopp men får nog svårt att nå enda fram.

Omgångens drag denna vecka är hemmahästen Harpers Joker som startar i Gulddivisionen. Hästen har laddats mot det här loppet och när man hade fru Fortuna med sig i spårlottningen känns det här som en klassisk spets och slut-vinnare. Har surrat lite med Dan-Åke i veckan, som meddelar att hästen känns ruggigt fin för dagen och skall vara på topp nu efter en liten svacka. Hästen har tidigare haft första spår tre gånger och han har enkelt tagit ledningen vid samtliga tillfällen. Efter uppvisningen på Solvalla i slutet på april pratades det om elitloppet men Dan-Åke ville vänta ett år till. Inga värsting motståndare emot här och 3.50 som Expekt.com erbjuder känns riktigt bra och det lär man inte få på banan, så passa på nu.

På H2H fronten har jag hittat två intressanta objekt hos Bet365.com. Super G som gjort det bra varje gång i Svanstedt regi och bara blir bättre och bättre ska vara före Rumbleinthejungle. Super G har ett svårt utgångsläge men har i och med en strykning kommit ner ett hack i banan. Super G tål att gå i spåren och kämpar hela vägen hem. Rumble saknar form och skall enligt Robertsson gå på innerspår för att komma till sin rätt och det kan bli svårt att hitta dit denna gång. 1.60 är oddset och det är bra.
1.80 på att Fizz De Zeun ska vara före Bagley är en riktig bjudning. Fizz De Zeun var med i tuffa årgångslopp förra året och gjorde det riktigt bra, nu har han två lopp i kroppen och är stark och rejäl så distansen är inga problem. Bagley i sin tur har också glimtat till ibland och visat kapacitet, men han är så hopplöst osäker och det räcker ju inte med att springa fort mellan galopperna. Vi får det samlade oddset 2.88 och det känns riktigt bra och jag provar med en tung insats hos Bet365.com.

Lycka till
/Thomas