Äntligen är det dags – elitloppshelgen är här!

Det har laddats rejält hemma på campen i veckan och jag kan bara säga att allt ser jättebra ut med Chimall T.T. En månad sedan förra starten ses bara som en fördel för Chimallen och han kommer med toppform. Ledningen eller dödens spelar ingen roll i det här gänget. Och det är som en kompis sade, det är som att jämföra äpplen med päron så länge han startar i den här klassen. Har precis varit på stallbacken och Chimallen anlände vid 10-tiden, resan hade gott bra och tränaren var laddad för uppgiften.

Passade även på att titta förbi Stall Robertssson som har två hästar till start på v75. Han låg väldigt lågt med Rumbleinthejungle som han tyckte möte för tuffa hästar. Dame Arrow ansåg han vara bortlottad och hon kommer inte att ta de längder över upploppet som behövs för att vinna!

Som vanligt kommer jag dock att här ge er några möjligheter till utökad veckopeng med mina spelförslag från nätet:

Unibet ger oss en underbar H2H med M.T Cherokee före Italiano. Italiano står med spår åtta och han är ingen raket ut – snarare en lus. Åkes häst är redan i andraspår och på denna snabba bana kommer Goopens på efterkälken 1,60 gånger fläsket. Redan nämnda Chimall mosar sedan Manhattan Sassy till glada oddset 1,40. Tillsammans får vi goda 2,24 och eftersom vi alla travtokar sparat pengar till denna vecka satsar vi 1000 kronor utan att tveka.

Expekt är inte sämre denna vecka och ger fina odds till oss som letar. Marco Di Jesolo är en kanon i vadande och han kommer definitivt att vara före Lisa´s Big Boy som sprungit sina tider på snabba finladsbanor. 1,80 är det bästa vi sett på länge! Vi drygar ut spelet med en stallbacksvinnare. Kaj Widell pratade vi med under gårdagen och han lovar spets och slut med Noir de Cheie. Hästen går fortfarande tungt balanserad, men när hästen lättas blir det en kanon. Definitivt före tråkiga Estepona som varit sjuk mellan starterna. 1,70 ger tillsammans 3,06 gånger och vi dunkar vidare.

Två bra platser ska vi även bjuda på, även de på Expekt. Korvet Klintholm kommer att ta plats i sitt försök till Sweden Cup som i år är sämre än på mycket länge. Bravado är helt okänslig för löpningarna och kommer att ta sig i mål bland de tre på sin hårdhet och fina utgångsläge. 3,06 även här på denna kombination och kvällen är räddad.

Lycka till!