Äntligen ska det avgöras både i dam- och herrklassen. Damerna är först ut och boys, var beredda med hörselskydden, det här kommer bli högljutt. Om man bortser från hur dessa flickor låter när de slår till bollen, så skippar jag all form av vinnarspel och riktar in mig på ett sk specialspel på antalet dubbelfel.

Sport: Tennis
Liga: Australien Open, damer
Match: Victoria Azarenka-Maria Sharapova
Spel: Över 10,5 dubbelfel
Odds: 1,76
Bolag: Betsson
Units: 6/10
Spelstopp: 28/1 09.30

Båda snittar drygt 5 dubbelfel/match (6 matcher vardera) och då ska man komma ihåg att båda hade ett par väldigt kortvariga matcher under inledningen som slutade med setsiffror som 6-1, 6-2. Med andra ord ett par motstånd och matcher där man inte direkt behövde pressa varken sig själv eller sin serve särskilt hårt.

Skillnad senast när båda fick gå igenom tufft motstånd, visserligen så även i 3 set, där Azarenka stod för 7 dubbelfel i sin match medan Sharapova kom upp i 10 st.

Båda har gjort det riktigt bra på väg till finalen med några mindre svackor under matchernas gång nu mot slutet men den här gäller ju allra mest och det kommer nog att märkas, och där skulle jag vilja ifrågasätta psyket hos båda spelarna, och damspelare rent generellt, bl.a. när det ska servas vid avgörande lägen. Azarenka har aldrig spelat i en Grand Slam-final medan man har sett Sharapova hamna i någon slags dubbelfels-stim förr i stora matcher.

Jag tror att vi kommer få se många täta serve games då båda spelarna har returnerat mer än framgångsrikt under turneringens gång och med en del nerver inblandat så kan vi ha ett bra spel framför oss.

Exempelvis så har Unibet sin lina på 12,5 dubbelfel. Jag spelar på Betsson där överspelet ger 1,78 på minst 11 dubbelfel i matchen, spelas med 6/10 units.

/Puyol (Don Travolta)