Team PokerStars Online har rekryterat Roy ”GodlikeRoy” Bhasin, en PLO-specialist från Sydney, Australien.

Enligt PokerStars blogg behövde Team PokerStars Online förstärkning med en spelare från Oceanien och efter att ha synat tio lämpliga kandidater i sömmarna föll valet slutligen på Roy Bhasin.

Roy ”GodlikeRoy” Bhasin specialiserar sig på Pot Limit Omaha (PLO) på och utanför nätet. År 2010 kom han tvåa turneringen $2 100 PLO under PokerStars Spring Championship of Online Poker (SCOOP) och inkasserade drygt $40 000, och han har även placerat sig högt i liveturneringar i hemlandet Australien.

”Idag är det vanligaste pokerspelet No Limit Hold’em med PLO som avlägsen tvåa. Så är det i de flesta delar av världen, men jag skulle vilja minska gapet mellan de två och göra det underbara spelet PLO mer populärt. Jag tycker verkligen att spelet är roligare, mer komplext, intressantare och mer utmanande och att alla pokerspelare borde lära sig spela det,” förklarar Bhasin i sin blogg på Godlikeroy.com.

Länge var det dock Halo, inte PLO, som gällde för Bhasin. En kväll när han spelade Halo med sina vänner tog de paus för att äta pizza. Någon slog på teven och den visade ett pokerprogram. Bhasin blev nyfiken, började spela poker på nätet och snart fick Halo inta andraplatsen i hans spelliv. Användarnamnet från datorspelstiden fick dock följa med in i pokervärlden – GodlikeRoy.