För andra gången i världshistorien har Caesars Cup spelats och den här gången blev det Team America som tog hem segern.

Förra året Caesars Cup arrangerades, vilket var i samband med World Series of Poker Europe (WSOPE) i London år 2009, var det Team Europe som vann och det amerikanska laget var därför mycket sugna på revansch i år.

År 2009 förlorade Team America fyra av fem matcher och bucklan gick till européerna. I år hade lagkaptenen Daniel Negreanu bytts ut mot Phil Hellmuth och det amerikanska laget vann tre av fyra matcher. Match fem spelades aldrig eftersom det stod klart redan efter match fyra att segern var amerikanarnas. Segertrofén kommer nu att få resa över Atlanten och befinna sig där tills det blir dags för nästa Caesars Cup.

Varje lag i Caesars Cup består av en lagledare och fyra ytterligare medlemmar, och det är upp till lagledaren att bestämma vilka spelare som ska spela vilka matcher. Årets Team America bestod förutom Hellmuth av den förre lagkaptenen Negreanu, samt Jason Mercier, Johnny Chan och Ben Lamb. Lagledare för Team Europe var Bertrand Grospellier som tävlade ihop med Jake Cody, Max Lykov, Gus Hansen och Tony G.