Den sista platsen till Allsvenskan blir antingen Trelleborgs FF eller Jönköping Södras. Skånska Trelleborg har allt att vinna eftersom de knappast hade förväntningarna på sig att lyckas ta en allsvensk plats medan J Södra länge såg ut att klara ett allsvenskt kontrakt. Nu väntar ett ångestladdat dubbelmöte där vinst innebär total eufori och där en förlust ger mer ångest än Anders Borg hade efter sin snefylla senast.

Det har varit mycket dubbelmöten den senaste tiden. Playoff till Fotbolls-VM i Ryssland har avgjorts i veckan där vi glädjande och förvånande nog fick ett svenskt deltagande för första gången på 12 år. Ganska exakt 24 timmar senare kvalificerade även våra kära grannar Danmark in till VM vilket gjorde att de blev den tredje nordiska nationen att nå VM i Ryssland 2018.

18:00 smäller det på Vångavallen

Klockan 18:00 är det dags för ännu mer dramatik men på lokal nivå. Trelleborg tar emot Jönköping Södra på Vångavallen i det första mötet av två. J Södra såg länge ut att klara kontraktet men efter en väldigt svag avslutning med bara seger på de sex avslutande matcherna fick man se sig förbipasserade av Sundsvall.

Hämta Bonus

Trelleborg stod för en överraskande stark säsong mycket tack vare hjälp från lånade spelare från MFF men hade även de en dipp i slutet av säsongen. Precis som J Södra lyckades TFF bara mäkta med en seger på de avslutande sex matcherna.

J Södra är knappa favoriter att ta den sista allsvenska platsen men inför kvällens match i ”palmernas stad” är oddsen i princip identiska på hemma- eller bortavinst. Oavsett hur matchen kommer sluta kommer publiken och tv-tittarna få se på 90 minuters kamp där varje misstag kan bli ödesdigert.

Spela på kvällens drabbning hos Roy Richie

Vill du spela på kvällens match eller bara toppfotboll generellt är Roy Richie ett riktigt vasst alternativ. Där hittar du maxade odds och sköna marknader från alla världens hörn. Dessutom kan du ta del av – en för andra – dold och exklusiv bonus på 100% upp till 1500 kr när du blir medlem genom spelaspel.se. Besök spelbolaget på direkten för att del av det unika erbjudandet.

roy richie