Efter segern mot Ryssland stod det klart att juniorkronorna ännu en gång tog hem gruppsegern i junior-VM för elfte året i rad. Därför väntar Slovakien i kvartsfinal – något som blivit en tradition i VM-sammanhang för juniorerna som mött Slovakien fyra gånger i kvartsfinal de fem senaste mästerskapen.

Rasmus Dahlin har varit mästerskapets stora utropstecken och efter uppvisningen mot Ryssland pratade en hel hockeyvärld om supertalangen. Efter några mäktiga dragningar tidigt i matcher stod Dahlin för en dribbling som skickade upp fyra ryssar på läktaren på bara några sekunder. Chicagos svenska scout Mats Hallin sa till TT efter matchen att alla 31 NHL-lag vill se svensken i sitt lag på frågan om han skulle vilja se svensken i Chicago.

Sverige bör vinna ganska enkelt

Allt annat än seger för Sverige mot Slovakien innebär ett stort fiasko för småkronorna som alltid vill vara med och slåss om medaljerna. Även om Kanada i princip alltid är stora favoriter har Sverige ett intressant lag i år. Rasmus Dahlin är självklart det stora utropstecknet och det kan bli en trippel för backen med junior-VM, VM och OS samma säsong.

Sverige har hyllats rejält för sitt backspel under turneringen och det är en viktig nyckel om Sverige ska kunna gå hela vägen och ta hem guldet som inte vunnits sedan 2012 då Zibanejad avgjorde i förlängningen mot Ryssland.

Hämta Bonus

För den som vill se matchen gäller det att inte ta några sömntabletter i natt. Matchen börjar 02:00 så det blir en lång natt för de svenska hockeyälskarna som många dessutom går på första arbetsdagen idag.

Betta hos LeoVegas

Vill du betta på matchen kan vi verkligen rekommendera Leo Vegas som är ett tryggt spelbolag. Hos Leo Vegas vet du att du alltid har en pålitlig betting sida som dessutom erbjuder en schysst välkomstbonus för nya medlemmar. Skapa ett konto på direkten för att få det bästa av sports betting 2018.

LeoVegas