Efterlängtade Allsvenskan har nu kommit igång och jag ska försöka delge mig av mina reflektioner från första omgången. Det trillar även lite tankar kring fortsättningen av serien.

För egen del avslutades påskledigheten med stor besvikelse då mitt eget lag inte kunde leva upp till förväntningarna. Det är en stor tomhet man känner när alla extremt stora förhoppningar och förväntningar endast nittio minuter är helt borta. Men det är trots allt en premiäromgång och inte alltför sällan gör lagen sin sämsta match på hela säsongen i en sådan. Bara att ta nya tag och börja tagga till nästa match.

**

Första halvlek på Olympia var väldigt sevärd. Hemmalaget öppnade Allsvenskan på ett helt perfekt sätt och Roar Hansen fick en start  som jag tror kommer visa välbehövlig. Jag tror fortfarande inte att Helsingborg kommer visa sig vara ett lag för topp fem den här säsongen. I jämförelse med andra lag där uppe ser truppen inte speciellt vass ut.

Vidare var jag väldigt imponerad av ghanen David Accam som verkligen ser ut att vara vassare i avslutningslägena det här året. Det, tillsammans med den brutala snabbheten, kan ta honom högt upp i den allsvenska skytteligan i Helsingborgströjan. Helsingborg har ju en fin svit vad gäller att ha spelare som spottar in mål de senaste åren. Jag tänker på Alexander Gerndt, Rasmus Jönsson, Alfred Finnbogasson och Nikola Djurdjic.

**

På Borås Arena imponerande AIK-klacken oerhört mycket – även om det långt ifrån var någon nyhet att de är oerhört vassa och troligen landets bästa supportrar. Vackert att bli påmind varför man älskar den här serien.

**

För att gå över till bettingen nu gick premiäromgången helt okej för min del. Mitt hörnspel på Swedbank Stadion gick inte vägen då hemmalaget inte var tillräckligt produktiva på den fronten, heller. Annars missade jag ett X2-spelDjurgården, rätt rejält dessutom. Bättre lycka på båda lagen göra mål på Grimsta och att AIK skulle ta poäng.

**

Imorgon, onsdag, spelas kvartsfinalerna i Svenska Cupen. Jag kan inte förstå hur man inte tar chansen att lägga utslagsmatcherna på en helg för att skapa mer drag kring turneringen. Dessutom är avsparkstiderna (17:30) fullkomligt värdelösa.

Jag tror att Göteborg har goda möjligheter att göra något bra på Olympia. Det låga försvarsspelet som man körde med på Gamla Ullevi kan nog ställa till väldigt mycket besvär för offensiven i Helsingborg. Göteborg +0,5 är intressant och kommer spelas med insats strax under medel.

Annars har jag just nu inga vidare tankar på spel i Svenska Cupen, utan har redan nu satt fokus på omgång 2 i Allsvenskan. Den startar på fredag på Kopparvallen där MFF gästar och jag tror på en bortaseger. En text om det är på väg upp.

                                                                                                                                       

På återseende!

Twitter: @mikelbetting och @spelaspelse

/Mikel