Jag är förvånad, riktigt förvånad faktiskt. Spanien reste till detta mästerskap med 2 raka EM-titlar och som regerande världsmästare. Laget såg riktigt bra ut under kvalet och allt verkade vara frid och fröjd i laget. Man inledde på ett bra sätt mot Holland i öppningsmatchen men efter 40 minuter in i mästerskapet var det roliga över. Holland tog över allt i matchen och visade upp en helt fenomenal offensiv och vann till slut med 5-1 trots underläge med 1-0. Laget har massor av rutin och spelare som Iker Casillas, Sergio Ramos, Gerard Pique, Jordi Alba,Torres, Cesar Azpilicueta, Andres Iniesta, Xavi, David Silva, Xabi Alonso, Sergio Busquets och Pedro m.fl har varit med förr och jag var på förhand övertygad om att man skulle höja sig mot Chile.

Det gjorde man inte… Chile hade ingen som helst respekt för Spanien och de satte hög press från första minuten och ett lojt Spanien hade inte en chans. Chile var effektiva och skapade farliga chanser så fort de fick chansen i matchen. Till slut gav det utdelning och såväl 1-0 som 2-0 kom redan före pausvilan. Spanien återhämtade sig aldrig och får därmed tillsammans med Australien bli de första lagen att åka ur VM.

En era har tagit slut men lita på att Spanien kommer tillbaka i EM om två år och visar vilket fantastiskt landslag man har. En handfull spelare gjorde säkerligen sitt sista mästerskap här och för spelare som Iker Casillas är det dags att lämna över sin startplats till yngre och hungrigare förmågor. Spanien har varit överlägsna under flera år och bjudit på underbar fotboll men nu är det dags för ett annat lag att ta över tronen och det känns riktigt bra!

Vilket lag tror ni tar över tronen när VM är slut?