Vinter-OS i Vancouver 2010 drar igång 12/2 och SVT siktar lika högt som idrottsstjärnorna. SVT gör sin största satsning någonsin och sänder nästan allt – i SVT1, SVT2, SVT24, Kunskapskanalen och på webben med upp till åtta webbsändningar samtidigt.

SVT anlitar bl a Per Elofsson och Pernilla Wiberg som expertkommentatorer, och totalt ingår 33 medarbetare som skall producera snudd på konstant direktsändning under perioden 12-28 februari från Vancouver.

-”Det är vår största satsning någonsin på vinter-OS. Alla undersökningar visar att OS är det sportevenemang som publiken värderar allra högst. Därför är det självklart att vi anstränger oss till det yttersta för att göra OS till en riktig TV-fest”, säger Kjell Andersson, tf chef för SVT Sport.

André Pops har vanan inne får rollen som programledare även för den Olympiska vinterstudio som inrättas i Whistler.

-”Svensk sportpublik är kunnig och vet vad den vill ha. Därför måste vi anstränga oss till vårt yttersta när det gäller bevakningen. Vi är förberedda till tänderna”, säger Pops.

Trots tidsskillnaden på nio timmar så kommer t ex längd, alpint och skidskytte att avgöras på bästa sändningstid i Sverige. Mycket nöje!