Tips-SM 2012 har en segrare – han heter Kåre Åsberg, är bosatt i Örebro och var bäst på att både tippa och kunna mest om engelsk fotboll i Stryktipsets sex veckor långa mästerskap.

Totalt 74 164 personer deltog i årets Tips-SM  och av dessa gick 13 vidare till finalen som bestod av kunskapsfrågor och genomfördes på Svenska Spels kontor i Sundbyberg.

Den som deltar i Tips-SM tävlar med ett 64-raders system (6 halvgarderingar) varje vecka i 6 veckor och det är de fem bästa omgångarna som räknas i tävlingen. Man kan delta själv eller bilda ett lag på 4-5 personer. Från tippandet kan man gå vidare till kunskapsfrågorna.

Kåre Åsberg vann grundserien i Tips-SM och gick vidare till en final som blev så jämn att en utslagsfråga fick fälla avgörandet. Hela fem finalister fick nämligen åtta rätt av tretton i finalen, men Åsberg kom närmast rätt resultat i utslagsfrågan och blev därmed svensk tippmästare och belönades med 200 000 kronor och en resa till fotbolls-EM i Kiev.

”Oj, shit, var det första jag tänkte. Jag är med i Tips-SM för att ha något att gaffla om på jobbet och nu kommer det verkligen att snackas”, sa Kåre Åsberg i en intervju med Svenska Spel efter vinsten.

Magnus Beijer från Västervik kom näst närmast i utslagsfrågan och erhöll 100 000 kronor och en resa till fotbolls-EM i Kiev.

”Egentligen är det hela en riktig törnrosasaga, helt galet hur jag kom till final och nu det här. Det är helt otroligt”, utbrast en glad Magnus Beijer efter att resultatet presenterats.

Resultatet från finalen av Tips-SM

  1. Kåre Åsberg, Örebro, 200 000 kronor och en resa till Fotbolls EM i Kiev
  2. Magnus Beijer, Västervik, 100 000 kronor och en resa till Fotbolls EM i Kiev
  3. Simon Bjertin, Göteborg, 50 000 kronor och en resa till Fotbolls EM i Kiev
  4. Petri Salminen, Stockholm, en resa till Fotbolls EM i Kiev
  5. Jonas Karlsson, Torsås, en resa till Fotbolls EM i Kiev