Dags för semifinal i JVM ikväll, då våra Svenska småkronor tar sig an Finland. Det är alltid lite extra att möta våra kära grannar i hockey, så räkna med två taggade lag till kvällens match. Här tror jag att bredden i truppen avgör!

  • Match: Sverige U20 – Finland U20
  • Spel: Sverige -1,5
  • Odds: 2.05 (bet365)
  • Units: 6/10
  • Spelstopp: 23.00

Sverige är då framme i semifinal efter att ha vunnit sin grupp före Ryssland. Eftersom man vann gruppen stod man över gårdagens kvartsfinal och fick en direktplats i semifinalen. Sverige som i sista gruppspelsmatchen vände ett 0-3 underläge till 4-3 (ef. förl.) mot Ryssland, där man så ruskigt starka ut. Ryssland såg efter första perioden ut att kunna defilera hem vinsten, men Sverige visade en enorm styrka och pressade tillbaka ryssarna i två hela perioder. Att Ryssland hade 3-0 ganska snabbt beror främst på att både försvar och målvakt stod och sov i Sverige, förhoppningsvis har man lärt sig av den läxan nu.

Det faktum att Sverige inte har någon superstjärna i laget gynnar dom bara. Man har nio spelare i laget som pendlar kring 4-6 poäng i statistiken, och det visar på ett jämnstarkt lag som verkligen sliter för varandra. Poängbäst just nu är Max Friberg som har gjort sammanlagt 8 poäng hittills.

Finland har rest sig rejält efter stjärnsmällen i öppningsmatchen mot Kanada, där man fick stryk med hela 8-1. Efter denna match har man slagit tillbaka USA (4-1), Danmark (10-1), Tjeckien (4-0) och nu senast Slovakien (8-5) i kvartsfinal.

I mina ögon har man en kedja att tacka för denna semifinalplats, och det är kedjan med bröderna Granlund + Pulkkinen. Tillsammans har denna kedja stått för 28 poäng på fem matcher, vilket är ruskigt imponerande. Denna kedja avgjorde även kvartsfinalen mot Slovakien på egen hand då man smällde in tre snabba mål i mittakten. I övrigt har inte Finland mycket att komma med, då resterande spelare är ganska mediokra.

———————————————————————————-

Om bara Sverige lyckas med att gå in och spela 0-0 mot bröderna Granlund så kommer detta lösa sig med ett par puckars marginal. Sverige har fyra kapabla femmor som alla kan gå in och avgöra en match precis när som helst. I matchen mot Ryssland spelade man med en sån jävla fart och hjärta som jag aldrig sett förr, man pepprade iväg 55 (!) skott i den matchen. Kommer man bara upp till 80% av den farten ska man kunna blåsa av Finland relativt enkelt här.

Mot Guldet!

/e@sy