Deepstacks-event, det vill säga turneringar där spelarna startar med förhållandevis välfyllda högar, har blivit allt populärare på senare tid, bland annat på grund av att fler och fler spelare insett hur hela spelets dynamik påverkas av att det finns fler marker att laborera med.

Förra veckan gick European Deepstack Championship av stapeln på Ballsbridge Hotel i Dublin. Eventet, som hade ett inköp på €500, lockade totalt 737 spelare från 30 olika länder, och den som så småningom utropades till europamästare i deepstack var ingen mindre än svenske Magnus Nasslin.

European Deepstack Championship sträckte sig över fem dagar, och tillslut återstod bara Nasslin och franske Laurent Catala vid bordet. Under turneringens allra sista hand slog Nasslins pocketkungar Catalas ess + fem.

Alla deepstack-fantaster kan nu se fram emot English Deepstack Poker Championship som kommer att äga rum på G Casino i staden Luton den 3-6 mars. Main Event har två startdagar och ett inköp på £500+£50. Det kommer också att arrangeras två sidoevent, ett med inköp £270+£30 och ett som kostar £180+£20.