Svenska Spels Keno kommer att återvända till TV4, efter att i tre års tid ha hållit dragningen i TV3. Nypremiär i TV4 blir det måndagen den 18 mars 2013.

”Vi har lyssnat till våra kunder som har önskat en flytt tillbaka till TV4 så därför gör vi detta,” säger Birgitta Bosell-Biström, produktansvarig för Keno på Svenska Spel. ”Vi arbetar konstant med att erbjuda spelarna bästa möjliga spelupplevelse och i samband med flytten till TV4 kommer vi att fräscha upp programmet i både färg och form, men i övrigt kommer tittarna att känna igen sig.”

Gotlänningarna Matilda Wahlgren och Jonas Blomér kommer att fortsätta som programledare, och dragningen kommer även fortsättningsvis att sändas från Visby.

”Det gotländska är en del av Kenos själ, så självklart ska vi fortsätta ta tillvara det,” säger Birgitta Bosell-Biström.

Dragningen av Svenska Spels keno har tevesänts i 21 år, varav alla år utom de tre senaste har skett i samarbete med TV4.

”TV4 har en stor bredd hos sina tittare, därför känns det bra att åter igen kunna sända programmet i en så pass bred kanal som vi vet att de flesta av Kenospelarna har,” avslutar Birgitta Bosell-Biström.

Första gången Svenska Spels kenodragning sändes var år 1992 och sedan dess har över 7 000 kenoprogram visats.

Tider för Kenodragningen i TV4 blir klockan 18:55 måndag till fredag och klockan 17:55 på lördagar och söndagar. Spelstopp infaller klockan 18:25 på vardagar och klockan 17:25 på helgerna.