Svenska Spel kommer från och med onsdagen den 17 oktober att erbjuda en nedladdningsbar pokerklient som fungerar ihop med Mac OS.

Svenska Spel har fram tills nu endast haft en nedladdningsbar pokerklient för Windows, och spelare på Mac-datorer har fått välja mellan att antingen skapa en Windows-miljö i sina datorer eller spela i Flash hos Svenska Spel. Flash-spel är mer instabilt och tar upp mer bandbredd eftersom all information måste skickas fram och tillbaka mellan spelarens dator och spelservern hela tiden.

Hos Svenska Spel hoppas man på att släppet av den nya pokerklienten kommer att innebära att fler svenskar kan delta i Svenska Spels Poker-SM Online som sätter igång den 4 november.

”Årets Poker-SM Online förväntas slå alla tidigare rekord och kommer att bjuda på flera heta fajter kring pokerborden,” säger Martin Bengtsson, Svenska Spels varumärkeschefen för poker. ” Med bland annat en pokerklient för Mac är jag övertygad om att vi i år slår förra årets siffra på 6000 tävlanden. Vi siktar i år på över 7000 tävlanden.”

Samtidigt som Svenska Spel Poker lanserar sin nedladdningsbara pokerklient för Mac kommer de att ta bort möjligheten till Flash-spel

Vinn en MacBook Air värd 9 8000 kronor

För att fira den nya Mac-klienten kommer Svenska Spel att dela ut en MacBook Air värd 9 800 kronor.

För att ha chans att vinna datorn måste du dels delta i en särskild turnering, dels anmäla dig till tävlingen och skriva en motivering.

  • Turneringen heter PremiärÄpplet, har ett inköp på 50 kr + 5 kr och startar klockan 20:00 onsdagen den 17 oktober.
  • När du har deltagit i turneringen går du till tävlingssidan hos Svenska Spel Poker och anmäler dig till datortävlingen genom att ange ditt namn, e-postadress, telefonnummer och en kort motivering där orden Mac, poker och vinna måste vara med. Motiveringen får inte vara längre än 140 tecken och den måste komma in till Svenska Spel senast klockan 23:59 torsdagen den 18 oktober.