Svenska Spel golfoddsSvenska Spel är kanske inte direkt känt som spelbolaget som går i bräschen för nyheter när det gäller odds, men i samband med att golftävlingen Nordea Masters går av stapeln nu i veckoslutet (4-7 juni) på PGA National lanserar man ett helt nytt koncept för golf. Det handlar om att du nu kan spela liveodds på spelalternativet ”Närmast hål”. Enligt uppgift är Svenska Spel först i världen med ett sådant spelalternativ. Om Svenska Spel kommer att erbjuda liveodds på närmast hål även i framtiden låter vi vara osagt, men det är ett klart intressant initiativ.

Så här fungerar oddset närmast hål

Det är på hål 17 på PGA National du kan spela på detta unika oddsalternativ. Hålet är ett par 3-hål som mäter 205 meter. Du kan spela på alternativet för varje boll som kommer till hålet och eftersom det är tre spelare i varje boll har du fyra alternativ (respektive spelare samt ”ingen träffar green”). Oddsen presenteras någon minut innan den första spelaren slår ut och spelet stängs när det första utslaget har skett.

Tekniken som möjliggör detta oddsalternativ är utvecklad i samarbete mellan bolaget PinPoint Technology och European Tour. Det är en oerhört exakt teknik – felmarginalen är mindre än 5 millimeter!