Svenska Spels online-SM i poker har hunnit avsluta turneringen i mörkpoker och som vinnare har vi Daniel ”Flugan” Johansson, som vann heads-up mot Christoffer ”Toffekung” Carlsson och belönades med strax under 35 000 kronor.

Det kunde dock ha slutat helt annorlunda om inte Toffekung hade visat på sådan sportsmanna-anda.

När heads-up inleddes hade Flugan och Toffekung ungefär lika stora stackar. Toffekung lyckades dock plocka mer och mer av Flugans marker, och efter ett tag var Toffekungs stack nästan dubbelt så stor som motståndarens. Då försvann Flugans internetuppkoppling och Flugan blev därmed sitout.

Istället för att dra nytta av situationen valde Toffekung att vänta in sin motståndare.

”Jag väntar mannen, känns inte fair”, skrev han i pokerchatten. Under de sju minuter som Flugan var bortkopplad stal Toffekung inte en enda mörk.

När de tekniska problemen hade löst sig fortsatte spelet och Flugan lyckas efter en stund dubbla upp, för att sedan avancera till markeretta. Till slut stod Flugan som segrare och belönades med 34 270 kronor, medan Toffekung fick 23 989 kronor

Spela i Poker-SM du också!

Vill du också spela i poker-SM? Eftersom både Svenska Spel och Svenska Pokerförbundet ordnar egna poker-SM, och dessutom gör det både på och utanför nätet, finns det i år fyra olika poker-SM att spela i. Härnäst väntar Svenska Pokerförbundets poker-SM live som kommer att äga rum på Malta. Huvudsponsor är PokerStars och det finns därför gott om resepaket att vinna hos dem. Klicka dig vidare till PokerStars för att få veta mer om hur du kan lägga vantarna på ett resepaket till Malta och få spela i Svenska Pokerförbundets poker-SM Live 2012.