Svenska Spel kan från och med den här veckan erbjuda lotter till det berömda europeiska lotteriet Eurojackpot där du har chans att vinna miljontals euro.

Eurojackpot är ett lotteri för den som vill ha chans att vinna riktigt stort. En ensam vinnare med fem rätt + två korrekt stjärnnummer är garanterad en vinst på minst €10 miljoner vilket motsvarar över 85 miljoner svenska kronor, men prisutbetalningen kan bli ännu högre än så eftersom Eurojackpot är en växande jackpott som växer sig större och större för varje gång den inte betalar ut.

”Det känns väldigt roligt att äntligen få sparka igång Eurojackpot,” säger Svenska Spels Birgitta Bosell-Biström. ”Många har efterfrågat ett nytt högvinstspel i Sverige och gärna ett internationellt sådant. 14 deltagande länder möjliggör de höga vinsterna och vi hoppas att svenskarna kommer tycka att det är ett roligt och enkelt spel. Man ser ofta riktigt stora spelvinster falla ut i andra länder och tänker att ‘det är inte möjligt’, men med Eurojackpot är det möjligt att vinna fantasisummor även i Sverige.”

Vinn upp till 777 miljoner kronor

Vinsttaket för Europjackpot har satts till enorma €90 miljoner, vilket motsvarar 777 miljoner svenska kronor. Belopp i den här storleken är nästan svåra att greppa, men de kan alltså bli verklighet i det nya lotteriet Europjackpot som lanserades förra året.

Eurojackpot är ett samarbete mellan spelarrangörer i en rad olika europeiska länder och hade premiär i mars 2012. Då såldes lotterna i Finland, Danmark, Estland, Tyskland, Nederländerna, Italien och Slovenien. Spanien anslöt sig i juni, och nu kommer tredje vågen av medlemmar i form av Sverige, Norge, Island, Lettland, Litauen och Kroatien.

Finsk spelare vinner motsvarande 257 miljoner svenska kronor

Den största Eurojackpot-vinst som betalats ut hittills bestod av €29,5 miljoner och gick till en spelare i Finland nu i fredags (25 januari 2013). Beloppet motsvarar cirka 257 miljoner svenska kronor.

Eurojack är inte ett lotteri som lovar runt och håller tunt, utan det delas verkligen ut enorma belopp från detta internationella europeiska spel.

Fredagens dragning visas i TV4

Fredagen den 1 februari sker nästa dragning av Eurojackpot och den kommer att visas i svenska TV4 klockan 23:00.

”TV-dragningarna är väldigt uppskattade och bygger upp en spänning för spelarna. Med rätt programledare blir det väldigt underhållande, därför har vi valt Anton Körberg och Jessica Folcker Heckscher att hålla i Eurojackpots dragningar”, säger Birgitta Bosell-Biström, produktansvarig för Eurojackpot på Svenska Spel.

Köp dina lotter direkt på nätet

Om du vill hinna få lotter till fredagens dragning kan du gå direkt till Svenska Spel på nätet, antingen via datorn eller via mobilen. Lotter kommer även att säljas hos Svenska Spels spelombud runt om i Sverige.

En lott kostar 25 kronor, och då får du själv välja vilka nummer du spelar på. Du kan alltså välja dina egna turnummer om du har några sådana.

  • Först väljer du fem nummer av femtio möjliga.
  • Sedan väljer du två nummer av åtta möjliga. Detta är dina så kallade ”stjärnnummer”.

Spelstopp är klockan 19:00 på fredagen, så vänta inte för länge med att skaffa dina lotter om du vill hinna vara med från början nu när Eurojack har premiär i Sverige.

Vill du veta mer om hur det här lotteriet fungerar? Klicka dig vidare till vår artikel om Eurojackpot.