Svenska Spel genomförde igår 18/5 en ändring som innebär att spelstoppet på sportspel är framåtflyttat med fyra minuter. Numera kan man således spela upp till en minut innan matchstart både på nätet och hos ombud.

Svenska Spel har på senaste tiden förbättrat sina sportspel på flera fronter – bland annat så höjde man återbetalningen på Stryktipset, utökade Oddset Powerplay samt gjorde utbudet på sportspel större. Den senaste i raden utvecklingar är som sagt att man har kortat ner spelstoppet från fem minuter till endast en minut.

-”Vi ser det som en service till våra kunder och ombud att ha ett kortare spelstopp och det är därför vi flyttar fram det med fyra minuter”, säger Ulf Olofsson, varumärkeschef för Oddset.

De nya spelstoppen gäller från onsdagen den 18 maj och är en minut innan officiell matchstart. Den minuten som är kvar innan spelstart är en säkerhetsgaranti som man vill behålla, speciellt med tanke på att man har omkring 2 800 ombud runt om i landet vars spel ska administreras på kort tid.

-”Skulle man trots det missa spelstoppet men ändå vill lägga ett spel går det att spela på flera av våra matcher live både på nätet och hos ombud”, berättar Ulf.

I förändringen ändras också annulleringstiden till 1 minut efter spelstopp. Att annullera ett spel innebär att man kan ”ångra” ett lagt spel.