svenskaspelpokerSvenska Spel kommer inte längre att erbjuda bonusar och rabatter på spel. Beslutet har redan trätt i kraft och de flesta erbjudanden har redan hunnit plockas bort. Redan ingångna avtal kommer dock att kvarstå och det finns även en del planerade aktiviteter som kommer att genomföras.

Hos Svenska Spel räknas man med att allt sådant kommer att vara avklarat vid årsskiftet, och efter det blir Svenska Spel helt fritt från bonusar och rabatter på spel.

”Bonusar och rabatter på spel går inte i linje med den spelmarknad vi vill ha i Sverige”, säger Svenska Spels VD Lennart Käll.

Bort med lockbeten

Beslutet att sluta med bonusar och rabatter fattades av Svenska Spels koncernledning och omfattar alla typer av erbjudanden där Svenska Spel rabatterar eller subventionerar spel. Redan tidigare har Svenska Spel varit förhållandevis restriktiva med välkomstbonusar och insättningsbonusar, men nu kommer även erbjudanden av typen ”köp 2 betala för 1” och liknande att försvinna. Nya prenumerationskunder kommer inte att få någon bonus och det kommer inte att finnas några rabatterade spel för nya medlemmar.

”Vi ser en tydlig trend på spelmarknaden där bonusar och rabatter blir allt vanligare och där spelbolagen slåss om att ha de mest attraktiva erbjudandena. Risken är att det driver ett ökat spelande vilket i förlängningen även kan innebära ett ökat problemspelande. Det är en affärsmodell som inte är förenlig med vårt uppdrag. Våra produkter är populära och efterfrågade, även utan rabatter och bonusar,” säger Lennart Käll.

Att ta bort bonusar och rabatter är en del av Svenska Spels pågående koncernövergripande spelansvarssatsning.

”Som bolag är vi inte vinstmaximerande. Den översyn vi gör kommer också att innebära beslut som har en negativ inverkan på våra intäkter, men som vi vet stärker omtanken om kunden,” säger Lennart Käll.