PokerStars har nu bekräftat att svenska Full Tilt Poker-spelare kommer att få tillgång till sina innestående pengar så snart sajten öppnas igen i början av november. Det samma gäller för spelare i de flesta länder, men några få undantag.

Om du räknas som svensk spelare eller ej beror på vilken adress du hade registrerad hos Full Tilt Poker den 29 juni 2011. Om det är en svensk adress kommer du så snart Full Tilt Poker öppnar kunna ta ut dina pengar, spela för dem hos Full Tilt eller föra över dem direkt till ditt PokerStars-konto om du har något sådant.

Om du har mer än 3 500 USD på ditt konto hos Full Tilt Poker ska du ha fått ett mejl från PokerStars med instruktioner för hur du går till väga för att bekräfta din identitet och adress. Om du vill få tillgång till dina pengar så snabbt som möjligt är det viktigt att följa instruktionerna i mejlet.

Spelare i följande länder kan inte hämta sina pengar via Full Tilt Poker eftersom nya Full Tilt Poker inte kommer att vara öppet för spel i dessa länder:

  • Danmark
  • Estland
  • Belgien
  • Frankrike
  • Spanien

Däremot är PokerStars tillgängligt i dessa fem länder, så gamla Full Tilt-spelare kan logga in hos PokerStars och hämta sina pengar där istället. (Har man inte ett konto hos PokerStars behöver man registrera ett först.)

Även spelare i Italien ska få tillbaka sina pengar, men exakt hur det ska ske är ännu inte löst eftersom varken utbetalning via Full Tilt eller PokerStars kan ske utan problem med den nya strikta italienska spellagen.

Spelare i USA kommer såsom tidigare meddelats att behöva vända sig till amerikanska myndigheter för att få ut sina pengar. PokerStars erbjöd sig att administrera utbetalningarna även inom USA, men åklagarmyndigheten tackade nej till det. Istället fick PokerStars förbinda sig att betala $547 miljoner direkt till de amerikanska myndigheterna och låta dem ta över ansvaret för att återbetala de amerikanska spelarna. Exakt hur och när de amerikanska myndigheterna tänker börja återbetala Full Tilt Pokers spelare i USA har ännu inte meddelats.