Det är måndag igen, vilket innebär ännu en ny vecka och nya fotbollsmatcher att se fram emot. I vårt kära Sverige hittar vi ikväll ett viktigt möte mellan Åtvidaberg och Östersund i Svenska cupen.

BetHard

Allt annat än seger är underkänt för Östersund

Det är två lag med helt skilda målsättningar inför denna säsong som ska mäta krafterna mot varandra ikväll. Åtvidaberg – en av de mest klassiska föreningarna inom svensk fotboll – kommer från en oerhört tung föregående säsong där de slutade på jumboplatsen i Superettan och fick därmed en direktplats ner i mindre den glamourösa tillvaron i division 1. Med en ekonomi som är körd i botten får de alltså börja om på nytt denna säsongen och istället för att möta lag som Helsingborg och GAIS får de nu åka till bortamatcher mot Eskilsminne och Oskarshamn.

De två träningsmatcher som de har deltagit i detta kalenderåret har även de lämnat mer att önska. I första träningsmatchen för året mot anonyma AFK Linköping blev det förlust med 2-1. Även den andra träningsmatchen mot tidigare nämnda seriekonkurrenten Oskarshamn blev det förlust. Dock blev förlustsiffrorna än större då resultattavlan visade 3-0 när domaren blåste av matchen.

I den första tävlingsmatchen mot allsvenska Kalmar FF i Svenska cupen var det därför ingen som trodde att Åtvidaberg hade något att hämta. Men division 1-nykomlingen svarade för en stark insats och trots att Kalmar hade det mesta spelövertaget och de bästa målchanserna så höll Åtvid undan och kunde lämna Kalmar med ett 0-0-resultat och en poäng i bagaget.

Gästande Östersund reser till Kopparvallen med lite roligare händelser bakom sig. Efter att ha överraskat hela fotbollsvärlden när de tog sig vidare från sin Europa League-grupp som tvåa bakom Athletic Bilbao, lottades jämtlänningarna mot allra tuffaste motstånd i form av det engelska storlaget Arsenal.

Det första mötet hemma på Jämtkraft Arena för drygt två veckor sedan slutade med en förväntad förlust. Efter att ha visat alldeles för stor respekt för sina mer namnkunniga motståndare i första halvlek kunde Arsenal ta tillvara på individuella misstag och göra två mål. I den andra halvleken spelade Östersund upp sig något, men de kunde inte spräcka målnollan trots att Tom Pettersson hade ett ypperligt läge från straffpunkten i den 91:a minuten. Dock slog mittbacken en väldigt tam straff och slutresultatet skrevs till 0-3.

Förra veckan äntrade dock Östersund Emirates Stadium med en helt annan inställning. De visade ingen som helst respekt för ”Gunners”, utan de kunde gå upp till en 2-0-ledning efter två snabba mål i den 22:a och 23:e minuten. Helt plötsligt fick de känning och drömmen om avancemang väcktes till liv. Men det ville sig inte riktigt och i den andra halvleken kunde Arsenal reducera till 1-2 i matchen vilket innebar 4-2 totalt och därmed var också Östersunds resa i Europa över för denna gång.

Hämta bonus här

Nu är dock siktet inställt på ännu ett äventyr i Europa och vägen dit går genom Svenska cupen. Östersund är som bekant regerande mästare och ett erkänt duktigt cuplag och därmed har de all press på sig att vinna ikväll. I första mötet mot allsvenska nykomlingen Trelleborg levde de upp till förväntningarna och kunde plocka en enkel 3-0-seger på hemmaplan. Skulle de plocka ännu en trepoängare mot Åtvidaberg ikväll ser det väldigt bra ut för jämtlänningarna att avancera från gruppen. I den sista matchen ställs de nämligen mot Kalmar som för närvarande leder gruppen på 4 poäng efter att ha slagit Trelleborg med 2-1 igår kväll.

Vill du spela på matchen mellan Åtvidaberg och Östersund eller någon av de andra matcherna som spelas denna måndag? Då rekommenderar vi dig att gå in och besöka Bethard som erbjuder alla sina nya spelare en fet välkomstbonus på 200 % upp till 1000 kronor.