En aningen surrealistisk känsla att den svenska tävlingssäsongen endast är några dagar ifrån oss. Under lördagen drar det andra året av nya upplägget av Svenska Cupen igång, och tycker mig hittat ett intressant spel på gruppvinnare. Den sjätte gruppen innehåller två allsvenska lag och tror vi kommer få se en extrem jämn kap lagen i mellan, där oddset på ena laget känns alldeles för högt.

  • Spel: Brommapojkarna vinna grupp 6
  • Odds: 3,50 @ Bet365
  • Insats: 4/10
  • Turnering: Svenska Cupen
  • Spelstopp: 1/3, 14:00

Förra årets säsong blev en lyckad sådan för Brommapojkarnas del. Man lyckades uppfylla målet som var att säkra spel i Allsvenskan för ännu ett år, vilket man gjorde med en underhållande och trevlig fotboll att beskåda. Säsong nummer två i Allsvenskan brukar bli en tuffare sådan, men tycker man skött sig bra på transfermarknaden samt har en stabil grund sedan förra året. Tränare Roberth Björknesjö bestämde sig för att lämna klubben, ersättare är Stefan Billborn, en herre fostrad i knattelag, juniorlag och de senaste två åren var han även assisterande så inga större förändringar att förvänta.

Intressanta spelartillskott i Christian Kouakou (fd. AIK) samt Dardan Rexhepi (fd. Malmö). Den sistnämnda har minst sagt varit stekhet på försäsongen med sina sju mål producerade. Man kommer troligen tillhöra bottenstriden när vi närmar oss november, men känslan är att andra lag har sämre material och att BP klarar sig kvar. Lagets försäsong har varit väldigt positiv. Man har hunnit med fem träningsmatcher samt man har även svetsat samman gruppen under ett träningsläger på Cypern. Fyra segrar och en oavgjord match har det blivit.

5/2 Brommapojkarna – Kalmar 1-1
8/2 Brommapojkarna – Sudova – 3-1 
11/2 Brommapojkarna – Syrianska – 3-1
15/2 Sundsvall – Brommapojkarna – 0-3 
25/2 Brommapojkarna – Hammarby – 3-2

BPBP

Lagen som man ställs mot i gruppspelet är Carlstad United (b), Jönköping Södra (h) samt Åtvidaberg (b). Ingen större chansning att det är de allsvenska lagen som kommer dominera gruppen. Med stor sannolikhet kommer båda lagen stå på full pott inför den sista och därmed avgörande matchen i Åtvidaberg. Väl där känns det som en jämn historia och tror dessutom att vi kan förvänta oss mer av Brommapojkarna vad gäller målproduktion i de två föregående matcherna. Det är bara att se på förra säsongen samt vad man åstadkommit under träningsmatcherna. Förhoppningsvis lyckas BP städa undan både Carlstad och Jönköping med några bollar och kan således säkra gruppsegern genom ett oavgjort resultat mot Åtvidaberg i sista.

Instämmer naturligtvis med spelbolagen om att Åtvidaberg är korrekt gruppfavorit. Tycker dock att skillnaden borde varit betydligt mindre. Det som väger över till fördel för östgötarna är faktumet att matchen lagen inbördes i mellan spelas på Kopparvallen. Bortsett från det känns detta som en jämn batalj mellan vilka som ska ta gruppens enda avancemangsplats.

                                                                                                                        ——————————-

Ett intressant spel som har sin start nu under lördagen och sträcker sig sedan två lördagar därefter. Det är Bet365som erbjuder det högsta oddset.

/Mikel