Celta Vigo John Guidetti

Det var ett nesligt resultat som stod på tavlan när matchen i Vigo blåstes av. Chanser fanns åt båda håll och John Guidettis Celta Vigo skulle kunnat få med sig åtminstone en poäng. Nu vänder dubbelmötet till Manchester och Old Trafford där Mourinho och hans lakejer ska döda 90 minuter för att nå finalen i Stockholm där antingen Ajax eller Lyon kommer att stå för motståndet.

 

Fokus: En Europa-titel

Mourinho har tydligt gjort klart att Uniteds fokus ligger på Europa League-trofén och genom den få ta laget in i Champions League till nästa säsong. Och med fokus på turneringen så nedprioriteras ligan, vilket helgens förlust på Arsenal skulle kunna vara ett kvitto på. Att ge upp ligan i ett förhållandevis bra läge för att fokusera på en turnering kan vara riskabelt, och även om Celta kanske inte är det vassaste motståndet i turneringen så bör ändå ett varningens finger höjas för Ajax och Lyon som mycket väl skulle kunna plocka ner United. Och plötsligt så står den portugisiske silverräven där med händerna i fickorna utan någonting förutom jippotrofén Community Shield.

Att United har fullt med skador har väl inte undgått någon vid det här laget. Spelarna som saknas är Zlatan Ibrahimovic, Marcos Rojo, Luke Shaw, Ashley Young och Timothy Fosu-Mensa. Några som nyligen varit skadade men som är tillbaka och spelar är Paul Pogba, Juan Mata och Eric Bailly.

 

Underdogen Celta Vigo

Celta Vigo är inte i toppform och har inte vunnit på en månad, och då var det mot nedflyttningslaget Granada. Inför kvällens drabbning har de fem raka förluster, alla tävlingsformer räknade. Mourinhos Manchester United är ett svårslaget lag och de förlorar sällan matcher, utan snarare kryssar sig fram genom säsongen. För att festen inte ska vara över för det spanska laget från västkusten så behövs en vinst här. Även om det ser tungt ut så är det bara en 1-0-ledning och mycket kan hända på väldigt kort tid, även om det här United är ett mycket tufft lag att försöka vinna mot. För Celtas del så är det Giuseppe Rossi som alltjämt saknas.

 

Spela på Europa League på Folkeautomaten

Folkeautomaten