Capture

Ikväll reser AIK till Borås för bortapremiär mot Elfsborg på Borås Arena, en arena man aldrig någonsin har lyckats vinna på. 

AIK måste höja sig offensivt

AIK:s stora problem under försäsongen och även i premiären har varit det offensiva spelet. Det är tydligt att Rikard Norling är allt annat än nöjd med hur laget uppträder i sista tredjedelen. Men frågan är hur man ska formera laget, nyförvärvet Krpic såg väldigt vilsen ut mot Häcken och var i princip osynlig, Henok Goitom har en bra bit till full matchform, Eero Markkanen är alltför beroende av sina medspelare och Denni Avdic tycks aldrig få det att lyfta. På anfallssidan har man helt enkelt stora problem som måste lösas. Som vanligt är de oerhört starka defensivt, men för att ro på Elfsborg på Borås Arena krävs det att man skapar målchanser.

En annan fråga som Norling måste tänka över är om Kristoffer Olsson verkligen ska starta och om Simon Thern ska bänkas. Olsson fick massiv kritik efter premiären, med all rätt. Han slarvade rejält i passningsspelet och såg nästan nonchalant ut. Thern bidrog med mycket mer för laget under sitt relativt korta inhopp.

Elfsborg fortsätter ånga på?

Hemmalaget Elfsborg imponerade storartat i första matchen borta mot Kalmar och vann med hela 5-1. Till skillnad från AIK har Elfsborg ett offensivt spel som sitter, Issam Jebali är en av Allsvenskans bästa spelare, nye Alex Dyer styr och ställer på mittfältet och Daniel ”DG” Gustavsson är i en hysterisk form. Även om säsongen precis har dragit igång känns det som Elfsborg har en helt annan effektivitet än tidigare år, och det är precis det som varit problemet.

Elfsborg-AIK på Borås Arena brukar inte sluta på något annat sätt än hemmaseger eller kryss. AIK har nämligen aldrig vunnit där, och vi tror inte att de kommer göra det idag heller.

Spela på matchen hos Mobilbet, och glöm inte bort att du 200 % bonus på din första insättning samt ett gratisspel värt 300 kr på Allsvenskan – varje omgång!

Gratisbet