Superstars är ett nytt sportprogram i TV3 med premiär nu på tisdag 15/9 kl. 20:00. I Superstars skall 16 svenska idrottsstjärnor tävla i lag mot varandra i olika sportgrenar och i första programmet ska lagkaptenerna Ingemar Stenmark, Börje Salming, Magdalena Forsberg och Thomas Ravelli tävla om vem som får välja först från övriga 12 deltagare.

Superstars är en riktig stjärnkrock där flera av Sveriges största idrottsstjärnor tävlar mot varandra i ett 20-tal OS-grenar. Deras meritlista innefattar 74 OS- och VM-medaljer, två Champions league-titar, hundratals världscupsegrar, tre Premier League-titlar och mycket, mycket mer.

I första avsnittet ska alltså lagkaptenerna Stenmark, Salming, Forsberg och Ravelli välja ut medlemmarna till sina lag – en oväntad situation för dessa stjärnor som alltid har varit bäst i klassen. Urvalsprocessen handlar mycket om taktik och strategi. Det är viktigt att få en så bra mix som möjligt för att laget ska kunna ta sig långt i tävlingen som består av allt från simhopp till uthållighet och styrkegrenar. Noteras kan att Ingemar Stenmark, som fortfarande är elittränad, gör sin tredje Superstarsturnering på 34 år. Han kom tvåa 1975 i SVT och etta 1996 i TV3.

Superstars deltagare
Ingemar Stenmark – alpint (lagkapten)
Börje Salming – hockey (lagkapten)
Thomas Ravelli – fotboll (lagkapten)
Magdalena Forsberg – skidskytte (lagkapten)
Magnus Wislander – handboll
Per Fosshaug – bandy
Anders Holmertz – simning
Magnus Samuelsson – världens starkaste man
Susanne Gunnarsson – kanot
Ylva Nowén – alpint
Malin Ewerlöf Krepp – friidrott
Patrik ”Bjärred” Andersson – fotboll
Mathias Fredriksson – längdskidor
Jesper Blomqvist – fotboll
Ara Abrahamian – brottning
Henrik Nilsson – kanot