Meydan Racing galoppSvensk galopp och internationella framgångar är inte direkt synonymer, men genom Volatiles seger i Meydan Classic, som är historisk på alla sätt och vis, kanske det håller på att ändras. Det var i torsdags (26 februari) som Volatile tog den historiska segern.

Rafflande duell på upploppet

Loppet var nummer fyra i ordningen på schemat för dagen på Meydan Racecourse i Dubai och förhållandena var utmärkta på den gräsbelagda banan. Loppet var ett listed-race och distansen var 1400 meter.

Mastermind tog täten från starten och Volatiles jockey William Buick såg till att ta rygg på den sydafrikanska hästen. När upploppet närmade sig tog Buick upp hästen i andraspår och de sista tvåhundra metrarna blev en klassisk duell där Volatile till slut kunde nå mållinjen först.

Volatile – en häst på gång

Starten i Meydan Classic var den femte för Volatile i de lite större sammanhangen. Karriären inleddes med en viktoria på hemmabanan Jägersro där vinstmarginalen blev hela 16,5 längder. Volatile har också tävlat på Newmarket i Storbritannien och där har det blivit en meriterande tredjeplats. Starten i Meydan Classic var den tredje för Volatile i Dubai och tidigare har det blivit en femteplats och en silverpeng.

Under våren kommer Volatile att starta i alla de större loppen för treåringar och planen för ägarna med tränaren Jessica Long i täten, är att segra i varenda lopp under säsongen.