Svenska Spels Stryktipset garanterar en vinst på 20 miljoner kronor och statistiskt sett borde någon redan tagit hem storvinsten i år. Historiskt sett har man ensamma vinnare 3-4 gånger per år och siffrorna talar för att någon snart bör vinna 20 miljoner genom att pricka in 13 rätt.

En ensam vinnare på Stryktipset får hela 20 miljoner kronor, men än så länge i år har ingen lyckats ta hem vinsten. Svenska Spels statistiker beräknar att högvinsten borde ha gått ut, och de senaste två veckorna har flera personer snudd på haft de 20 miljonerna i sina händer då sena mål i matcherna har slagit hål på drömmarna.

Det är flera faktorer som spelar in i beräkningen som säger att vinsten borde gått ut, men det mönster som gällt historiskt verkar inte stämma denna gång.

-”Historiskt har vi ensamma vinnare 3-4 gånger per år”, säger Lennart Nilsson, strateg och affärsutvecklare för Svenska Spels sportspel. Han berättar att man kan räkna på sannolikheten för att någon ska få tretton rätt på många sätt och att det är flera faktorer som spelar in i analysen, allt från vilka matcher som finns på kupongen till hur stor omsättningen är.

Jackpotten för en ensam vinnare med 13 rätt gick ut två veckor i rad i höstas, vecka 37 och 38, men då var vinsten ”bara” värd 10 miljoner. Sen Svenska Spel dubblade den garanterade vinstsumman för en ensam vinnare har alltså ingen tagit hem storvinsten. Det är alltså väldigt länge sedan någon var ensam med 13 rätt och nu börjar de större ligorna i Europa gå till uppehåll, något som gör att det kommer in fler svenska matcher på kupongen.

-”Omsättningen kommer med största sannolikhet minska nu i början på sommaren men eftersom den här jackpotten är en garanterad vinstsumma så kommer den ligga kvar oavsett hur få som spelar eller hur lång tid det tar”, säger Lennart och avslutar med att ”det kommer bli väldigt intressant att följa utdelningen de kommande veckorna”.