Förra veckans omgång slutade med ganska låg utdelning och det blev inga riktiga skrällar så som jag hade hoppats. Veckans kupong ser intressant ut och jag har valt att tro mycket på favoritlagen denna vecka.

1. Fulham – Tottenham 1X2

Första matchen på kupongen är också en av veckans mest svårtippade matcher. Fulham är väldigt bra hemma på Craven Cottage, men har spelat många matcher på slutet i ligan, Cupen och även Europa League. Deras tunna trupp, som också har en del skador för tillfället, har matchats hårt och det kan mycket väl komma en reaktion på det snart. Formen är dock bra, liksom Tottenhams. Tottenham, som har tre raka vinster, förlorar sällan några matcher och gillar dessutom att spela Cupmatcher. Motsvarande möte i ligan slutade 0-0 men Tottenham har haft svårt för Fulham genom åren, bara två vinster på 10 försök. Jag tycker matchen känns vidöppen och väljer att helgardera.

2. Arsenal – Burnley 1

Arsenal har en del skador men skall inte tappa poäng här mot bortasvaga Burnley. Burnley har tagit 1 poäng på 14 matcher och det finns inget som talar för Burnley här. Endast underskattning från Arsenal kan fälla dem här. Jag spikar ettan som känns säker.

3. West Ham – Bolton 1

Bolton spelar, trots vinsten senast hemma mot Wolves, inte särskilt bra. Laget hade innan vinsten senast inte gjort mål på fem matcher, vilket är uselt. På bortaplan har laget inte vunnit sedan i början av säsongen och det börjar se mörkt ut för Elmanders gäng. West Ham har ryckt upp sig de senaste matcherna och gör ofta bra insatser på hemmaplan. De har också börjat göra mål igen och jag ser dem som stor favorit här. Jag spikar ettan då West Ham imponerat på mig den sista tiden.

4. Wolves – Man U 2

Wolves har spelat dåligt på slutet och kommer, trots hemmaplan, att få det svårt här. Man U har imponerat rejält och spelar för att vinna ligan. Rooney är i toppform och när även Berbatov börjat gör mål igen så ser det bra ut för Man U:s offensiv. Formen hos Man U är bra och de vann motsvarande möte i december med 3-0. De bör vinna även här med 1 eller 2 mål och jag spikar tvåan.

5. Blackpool – Ipswich 1X

Blackpool förlorade senast men hade innan dess ganska bra form. Men trots att laget spelat ojämnt under hela säsongen så ligger laget på en 8:e plats just nu. Blackpool skulle vid en eventuell vinst här kunna gå upp på en playoff-plats, det gör att jag tror lite extra på laget idag. Ipswich är även dem väldigt ojämna men de är också svårslagna. De kryssar mest av alla lag i ligan och har bara förlorat 3 matcher av de senaste 22 i ligan. Utgångstipset blir ett kryss här men jag garderar med en etta då Blackpool har Charlie Adam, som öser in mål.

6. Cardiff – Middlesbrough 1X2

Cardiff har stora problem med skador och har därför spelat sämre den senaste tiden. De har bara en vinst mot jumbon Peterborough på dem fem senaste matcherna och det räcker inte om laget vill fortsätta vara med i toppen ett tag till. Middlesbrough blandar och ger i sina insatser och har haft problem med bortaspelet den sista tiden. Kapacitet finns dock i laget och jag tycker dem spelat bättre än vad resultaten visar. Just nu håller jag Middlesbrough som knapp favorit här men jag underskattar inte Cardiff på hemmaplan. Jag tippar 2 men garderar tidigt.

7. Crystal P – Sheffield U X2

Crystal P klarade oavgjort senaste men formen på slutet har sett allt annat än bra ut. Det har varit stor turbulens i klubben i veckan då tränaren lämnade och klubben har gjort flera förändringar i organisationen. Det syns tydligt i resultatraden att allt som hänt i klubben på slutet har påverkat laget negativt. Sheffield U har hägn på en playoff-plats men har spelat uselt på bortaplan på slutet, fem raka förluster. Då har Sheffield U mött betydligt bättre lag och det börjar bli dags för en vinst, åtminstone en poäng på bortaplan. x2.

8. Nottingham – Swansea X

Toppmöte i the Championship mellan hemmastarka Nottingham och ett Swansea som vägrar att förlora. Nottinghams form har börjat svikta lite på slutet men på hemmaplan har laget inte förlorat sedan i början av säsongen. De förlorade senaste borta mot Leicester med hela 0-3 och vill dem fortfarande ha en chans på direktuppflyttning så får laget inte förlora här. Swansea har 12 raka matcher utan förlust, 6 vinster och 6 oavgjorda. Senast Swansea förlorade var faktiskt mot just Nottingham den 12 december, senast lagen möttes. Swansea spelar ofta oavgjort och mycket talar för att lagen delar på poängen även här. Jag spikar krysset och tror på en säker 1-1 match.

9. Newcastle – Barnsley 1

Barnsley är ojämna och har spelat dåligt på bortaplan under den senare delen av säsongen. De har ändå två raka vinster nu och har överraskat ett par gånger om tidigare under säsongen. Newcastle är dock alldeles för bra och får ses som en solklar favorit här. Newcastle är starka hemma och är obesegrade där hittills. Formen är på väg uppåt och jag tror att dem tar ytterligare ett steg närmare Premier League med en vinst här, spiketta.

10. Peterborough – Coventry 1X2

Peterborough ligger sist i tabellen men har inte spelat riktigt så dåligt som den senaste tidens resultat visar. Laget förlorar ofta men det är på hemmaplan som laget kan ställa till med problem för sina motståndare. Coventry är helt klart det bättre laget här men bortaspelet imponerar inte och de har bara vunnit två av de senaste 11 bortamatcherna i ligan. Skall Coventry vinna här så krävs det att dem spelar på topp. Peterborough är i desperat poängbehov och trots lagets placering i tabellen så kan jag inte underskatta dem. Jag väljer att helgardera här och hoppas på att det kan skrälla lite.

11. Plymouth – Preston 1X

Två formsvaga lag möts här som har förlorat fler matcher än dem vunnit. Plymouth ligger på nedflyttningsplats och behöver poäng här. De har bara förlorat 2 av de senaste 6 hemmamatcherna och jag tycker att dem har bra chans till vinst här. Preston är starka hemma men på bortaplan har dem spelat riktigt uselt, 7 förluster och en vinst på de 8 senaste. Plymouth är ändå det lag av de två som imponerat mest på slutet och jag tror att dem vinner här, men jag garderar direkt med ett kryss.

12. Queens PR – West Bromwich 2

QPR har sämst form av alla lag i ligan och har rasat 12 placeringar i ligan på lika många matcher. Det finns inget som talar för att dem skall hänga kvar i the Championship just nu och nu möter dem dessutom ett av topplagen. West Bromwich har visserligen inte spelat lika bra på slutet som dem brukar men är ändå favoriter här. På bortaplan har dem inte vunnit på de senaste två matcherna men jag tror att dem tar sig i kragen nu då dem vill behålla andraplatsen i tabellen. Jag är ändå tveksam till West Bromwich form men spikar ändå tvåan här.

13. Sheffield W – Leicester 2

Sheffield W är ett annat lag om har tappat allt vad spel och form heter. Laget är tillbaks i samma läge som dem var innan tränarbytet, dvs på en nedflyttningsplats. Formen är usel med tre raka förluster och senast rasade laget ihop totalt, borta mot Reading, och förlorade med hela 0-5. Pinsamt dåligt och det behövs en rejäl tankeväckare för spelarna och tränaren. Kanske kan det komma en liten vändning nu. Leicester har dock kanonform med 8 matcher utan förlust. Men Leicester spelar ofta oavgjort på bortaplan och har svårt att vinna några matcher. Med tanke på att Sheffield W behöver poäng så känns ett oavgjort resultat troligt här men Leicester är ändå favorit. Har ni råd att gardera med ett kryss så rekommenderas det.

 1. Fulham – Tottenham 1X2
 2. Arsenal – Burnley 1
 3. West Ham – Bolton 1
 4. Wolves – Man U 2
 5. Blackpool – Ipswich 1X
 6. Cardiff – Middlesbrough 1X2
 7. Crystal P – Sheffield U X2
 8. Nottingham – Swansea X
 9. Newcastle – Barnsley 1
 10. Peterb. – Coventry 1X2
 11. Plymouth – Preston 1X
 12. Queens PR – West Brom 2
 13. Sheffield W – Leicester 2

Lycka till!

/Josef