Det är en mycket intressant omgång denna vecka, bottenmatcher i både Premier League och The Championship. Viktiga matcher brukar betyda mer svårtippat men vi har hittat flera intressanta spikar som gör att vi kan gardera lite mer på de andra matcherna.

Bolton – Wolverhampton 1x

Detta är en otroligt viktig match i bottenstriden av Premier League. Två lag med usel form och dåligt självförtroende möts i en mycket svårtippad match. Bolton har stora problem med målskyttet och har bara en vinst på de 10 senaste matcherna. Wolves har inte imponerat alls i bortaspelet och har även dem ett uselt målfacit med 4 gjorda mål på 8 matcher. Det är ingen tvekan om att matchen betyder otroligt mycket för båda lagen, då en vinst skulle ge det laget lite andrum. Jag tror ändå att rädslan att förlora är större här och ett oavgjort resultat är troligast, gardera med ett kryss direkt.

Birmingham – Wigan 1

Briminghams fina form tog slut efter förlusten mot Chelsea för några veckor sedan och nu har dem två raka förluster i ryggen. De har visserligen spelat dessa matcher på bortaplan och på hemmaplan är laget betydligt stabilare. Birmingham är inget lag som öser in mål på hemmaplan men de brukar ta sina vinster till slut i alla fall. Wigan fortsätter att gå tungt i ligan och förlorade senast mot Tottenham med 0-3 på hemmaplan. Nu är dem uppe i 6 matcher utan vinst och det ser mörkt ut även spelmässigt. Jag tror inte att dem lyckas ta poäng här och väljer att spika hemmalaget.
Burnley – Portsmouth 1

Ytterligare ett bottenmöte där nästjumbon Burnley tar emot säsongens krislag, Portsmouth. Burnley har usel form men har spelat 5 av 7 matcher på bortaplan där laget normalt sett är mycket sämre än hemma. Det är på hemmaplan dem tar sina poäng och jag ser dem som stora favoriter här trots att det inte skiljer så mycket i tabellen. Portsmouth måste vinna här för att över huvudtaget ha en möjlighet att ha en chans att klara sig kvar. Tyvärr är det inte mycket som talar för att det skall hända då laget bara tagit 2 poäng på de 8 senaste matcherna. Har laget en av sina bättre dagar så kan dem klara ett kryss här men utgångstipset blir en etta.

Barnsley – Blackpool 1×2

Barnsley är väldigt ojämna är därför också svåra att tippa på. De slog Cardiff förra veckan men hade innan dess 3 raka förluster. Blackpool är precis som hemmalaget väldigt ojämna, men dem har nu tre raka matcher utan förlust som jag inte kan bortse ifrån. Matchen är öppen och kan sluta hur som helst, krysset ligger nära till hands men jag väljer att helgardera direkt.
Coventry – Scunthorpe 1

Coventry har imponerat på mig den sista tiden och har bara en förlust mot Newcastle på de sju senaste matcherna. Anfallsmässigt ser det bra ut med Eastwood och Morrison på topp, men det är faktiskt försvarsspelet som imponerat mest de senaste matcherna. Coventry har hållit nollan i tre av de fyra senaste matcherna vilket tyder på att de har fått in lite stabilitet i laget. Scunthorpe har två raka förluster på bortaplan inför den här matchen och det är ingen hemlighet att de trivs bättre inför sin egen hemmapublik. Coventry är det bättre laget här och jag tror dem tar en vinst här för att blanda sig i toppstriden på allvar.


Leicester – Nottingham 1×2

Här valde jag först en x2 gardering eftersom jag tycker Leicester spelar alldeles för många oavgjorda matcher. 4 av deras 7 senaste matcher har slutat med ett kryss. De är visserligen obesegrade i dessa sju matcher men dem har haft tur i en del matcher också, det måste man komma ihåg. Nottingham har svajat lite på slutet och har 7-0-3 på de 10 senaste matcherna. De tre förlusterna har kommit på bortaplan mot vanliga mittenlag. Nottingham lever mycket på deras giftiga anfallspar Earnshaw/Blackstock, som brukar göra mål. Gör dem mål som vanligt så bör de klara minst ett kryss här.Men matchen är öppen och valet föll till slut på en helgardering här.
Watford – Newcastle 2

Det här en liten chansning, det skall sägas. Watford gör ofta bra insatser på hemmaplan men kan vara väldigt ojämna emellanåt. De har efter en dålig period spelat upp sig en aning på slutet men jag tror att Newcastle blir för svåra här. Newcastle öser på ordentligt i ligan och har 2 raka vinster nu med hela 7-1 i målskillnad. Lovenkrands saknas men Carroll gör mål i var och varannan match och det ser ut som om dem skall kunna ta sig tillbaks till den högsta ligan. Newcastle är det bättre laget här, helt klart, jag chansar på att dem vinner här med uddamålet.

West Bromwich – Derby 1

West Bromwich har tappat poäng nu i två raka matcher och behöver verkligen en vinst nu för att ta tillbaks andraplatsen i tabellen. De har nu en utmärkt chans när dem på hemmaplan tar emot bortasvaga Derby. Derby är som sagt ett av de sämre lagen i ligan och det är klart att dem får det svårt när dem nu möter topplaget West Brom som kämpar om en plats till Premier League. Jag spikar ettan och tycker att den känns säker, trots att West Bromwich spelat lite tveksamt på slutet.


Doncaster – Crystal Palace 1

Det här är ytterligare en liten chansning då Doncaster har förlorat 6 av de 10 senaste matcherna. Men det är på hemmaplan som laget tar de flesta av sina poäng och nu möter dem dessutom ett lag i kris. Crystal Palace har tre raka förluster, på hemmaplan dessutom, och självförtroendet är nere i botten just nu. Kapacitet finns dock i laget och har ni råd att ta med krysset så rekommenderas det.
Ipswich – Bristol City 1×2

Ipswich går väldigt ojämnt i ligan men har tagit ett par vinster på slutet, dock mot lite sämre lag. De har under säsongen blivit kända för ett lag som kryssar mycket och dagens motståndare, Bristol City, är inte mycket sämre på den biten. Dessa lag har tillsammans spelat 30 av 64 matcher oavgjort och mycket talar för att det slutar med delad poäng även här. Vill man chans kan man naturligtvis spika krysset, jag väljer att helgardera matchen då den känns vidöppen.


Middlesbrough – Queens PR 1

Det är inte mycket som talar för QPR för tillfället. Trots vinsten senast så tror jag inte på någon vändning för laget som fortsätter rasa i tabellen. Middlesbrough har spelat stabilt på slutet på hemmaplan och skall ha en mycket bra chans till tre poäng här. Efter två raka förluster på bortaplan så är Middlesbrough i behov av en vinst här om de vill nå en playoff-plats. Jag spikar ettan här.


Preston – Cardiff 1x

Prestons bortaspel har varit uselt den här säsongen och det är tur att laget är starka på hemmaplan. Formen för laget har inte varit speciellt bra de sista matcherna och laget har haft det svårt att ta några vinster. Nu har dem hemmaplan och möter ett bra men skadedrabbat lag. Cardiff innehar en playoff-plats i dagsläget men efter förlusten senast hemma mot Barnsley så undrar jag hur länge till de kommer att ha den placeringen. Skadorna börjar sakta komma ikapp och jag tror att dem får det svårt även här, 1x.


Reading – Sheffield W 1

Sheffield W fick en liten effekt efter tränarbytet i Januari men har nu hamnat i samma spel som tidigare. De har nu 3 förluster på de 4 senaste och det blir inte bättre av att de nu har en väldigt svår bortamatch på schemat. Reading har kanonform med 4 vinster på de fem senaste matcherna, dessutom vann laget mot West Bromwich, efter förlängning,  i veckans cupmatch. Trots att lagen ligger på nästan samma plats i ligan så tycker jag att det skiljer en hel del mellan dessa lag och ettan spikas.

 1. Bolton – Wolverhampton 1x
 2. Birmingham – Wigan 1
 3. Burnley – Portsmouth 1
 4. Barnsley – Blackpool 1×2
 5. Coventry – Scunthorpe 1
 6. Leicester – Nottingham 1×2
 7. Watford – Newcastle 2
 8. West Bromwich – Derby 1
 9. Doncaster – Crystal Palace 1x
 10. Ipswich – Bristol City 1×2
 11. Middlesbrough – Queens PR 1
 12. Preston – Cardiff 1x
 13. Reading – Sheffield W 1

Varning för många svåra matcher i botten av tabellen, speciellt i matcherna i Premier League.

Veckans säkraste: West Bromwich och Reading

Lycka till!

/Josef