Ytterligare en lurig omgång denna vecka då de flesta av matcherna är hämtade från The Championship. Jag bjuder på en del säkra matcher denna vecka och även ett par möjliga skrällar.

1. Wolves – Chelsea 2

Jag slänger inte bort några garderingar i den här matchen. Chelsea tappar inte poäng två matcher i rad och är säkert revanschsugna efter förlusten senast mot Everton. Wolves är ojämna och jag har svårt att se att dem ska skrälla nu i det läget som Chelsea är i nu. Chelsea vinner och jag spikar tvåan.
2. Arsenal – Sunderland 1x
Arsenal hade CL-match i veckan och även om skadelistan inte är lika lång som tidigare så saknas spelare som van Persie, Djorou och Arshavin är osäker. Sunderland befinner sig i mitten av tabellen i ingemansland och har usel form, ingen vinst sedan 21 November, hemma mot just Arsenal. Lagen möttes för nästan exakt ett år sedan, Arsenal hade också CL spel i tankarna då och matchen slutade 0-0. Det blev miljonutdelning på tipset då och jag kan därför inte låta bli att lägga på ett kryss här också. Utgångstipset blir dock en etta.
3. West Ham – Hull 1
Hull har det svårt på bortaplan och har bara tagit tre poäng på de sju senaste bortamatcherna. Förlorade senast mot Blackburn men jag tycker ändå att laget har gjort en uppryckning spelmässigt jämfört med tidigare. West Ham har fått tillbaks viktige Carlton Cole som gjorde mål direkt senast när laget tog en fin skalp av Birmingham. Formen är inte särskilt bra men jag tror att West Ham är på gång igen med C. Cole i laget. Senaste mötet dessa lag emellan slutade 3-3 i en svängig match. Bullard saknas fortfarande i Hull men Boateng är tillbaka här. Jag chansar på att en etta skall räcka här.
4. Blackpool – Reading x
Blackpool har riktigt dålig form på slutet men tog en något oväntad seger mot Middlesbrough i veckan. Spelet imponerade dock inte och jag tror att dem får det svårt här mot ett pånyttfött Reading. Tre raka vinster har det blivit för Reading men laget ligger fortfarande på en nedflyttningsplats och behöver fler poäng. Jag tror att Readings spel passar Blackpool dåligt och ser bortalaget som knapp favorit här. Blackpool har ändå bra kapacitet och därför tror jag att lagen till slut delar på poängen här. Krysset är en vettig spik här.
5. Derby – Swansea 1×2
Derby rekades i veckan och vann en svängig match mot Preston med 5-3. De kan vid en vinst här ligga 8 poäng efter dagen motståndare Swansea, som ligger på en 4:e plats. Urladdningen i veckan kan dock ha satt sina spår och jag tror att dem får det svårt här. Swansea är helt klart ett av de bättre lagen i ligan och förlorar väldigt sällan. Fick 1-1 i veckan mot Plymouth och har nu 4 oavgjorda på de senaste 6 matcherna. Det finns dock stor kapacitet i laget och de spelar en fin fotboll i sina bästa stunder. Matchen känns vidöppen efter Derbys fyrverkeri i veckan och jag väljer att helgardera här.
6. Nottingham – Middlesbrough 1

Vi trodde att Middlesbrough var på gång efter att ha spelat bra de sista matcherna med förlorade i veckan mot Blackpool. Dock lite orättvist då dem var det bättre laget då och borde fått med sig minst en poäng, de missade bl.a. en straff. Nottingham hade två raka förluster men vann i veckan hemma mot Sheffield U. lagets förluster har kommit på bortaplan och på hemmaplan har dem 8 raka vinster. Jag tycker laget imponerar såpass mycket att jag väljer att spika dem här.
7. Peterborough – Sheffield U 1×2

Peterborough tog en välförtjänt seger i veckan hemma mot Ipswich, 3-1 och fick lite utdelning för allt slit på slutet. Laget har haft lite otur och även om dem inte har imponerat så borde dem ha tagit ett par poäng till. Sheffield U kommer på besök nu och borde ha bra chans mot tabelljumbon. Men Sheffield U har usel bortaform och har bara vunnit en match på de 6 senaste. Tveksamt om dem kan rycka upp sig här men om dem skall göra det någon gång så är det här mot Peterborough. Peterborough skall inte underskattas och jag tycker att en helgardering måste till även här. Peterborough kan skrälla igen på hemmaplan.
8. Plymouth – Leicester x2
Leicester är något ojämna, 5-1 förra helgen hemma mot Scunthorpe och 1-1 borta mot Bristol City i veckan. De skapade många chanser i veckans match och jag tror därför inte att någon formsvacka är i sikte. Plymouth, som ligger näst sist fortfarande, har nu två raka matcher utan förlust och fick med sig 1-1 hemma mot Swansea i veckan. Kan överraska här och ta en poäng men jag tror på Leicester och tippar x2.

9. Cardiff – Barnsley 1

Cardiff lyckades hålla 1-1 hemma mot West Bromwich i veckan och ligger kvar på en playoff-plats. På hemmaplan är man också väldigt svåra att slå och jag tycker att dem har bra chans att vinna här. Cardiff dras med många skador och i veckan utgick målskytten Whittingham med en skada, därmed är han osäker till spel i den här matchen. Barnsley imponerar inte alls just nu och har tre raka förluster. Förlorade i veckan efter ett sent mål och tappade en 1-0 ledning förra helgen till förlust, 1-3.  Jag tror Cardiff vinner här trots lagets skadeproblem. Senaste mötet slutade med vinst för Cardiff med 1-0.
10. Crystal Palace – Coventry 1x
Crystal Palace blandar och ger i sina insatser men brukar vinna dem matcher som dem ska vinna. Två förluster mot topplagen Newcastle och Swansea har det blivit på slutet och har 3-0-2 på de fem senaste. Gjorde en överraskande stark insats i Cupen mot Aston Villa och fick med sig ett omspel då. Coventry spelar liksom hemmalaget ganska stabilt och har många oavgjorda matcher på slutet. Hade en tuff match i veckan mot Newcastle, förlust 1-4, Barnett drog på sig ett rött kort då och är avstängd till denna match. Coventry kan vara nöjda med oavgjort här och krysset kan räcka långt, men jag garderar även med en etta.
11. Newcastle – Preston 1

Preston har 0-0 och 3-5 i deras två senaste matcher och är minst sagt ojämna. Nu har dem återigen en tuff uppgift framför sig när Newcastle väntar på bortaplan. Newcastle har inte spelat lika övertygande på slutet, vann i veckan övertygande och på hemmaplan tror jag att laget rycker upp sig. Laget SKA bara tillbaks till Premier League och då får inte lag som Preston sätta några käppar i hjulen. Ettan spikas och bör räcka här.
12. Queens PR – Doncaster 1×2

Queens PR har usel form, 9 raka matcher utan vinst och det ser allt annat än ljust ut för laget. Fick veckans match inställd p.g.a. regn och vi får se om planen håller för spel i helgen. Spelmässigt så såg det trots allt något bättre ut och jag tror att en seger kommer när som helst. Bra läge idag när ojämna Doncaster kommer på besök. Doncaster som dock har överraskat på slutet kan inte underskattas. Vann hemma senast mot Nottingham och i veckan tog laget en fin seger borta mot Sheffield W, 2-0. Matchen känns öppen då jag tror att QPR måste ta en vinst snart samtidigt som Doncaster kan vika ner sig ibland. Doncaster är dock knapp favorit här men jag helgarderar.
13. Sheffield W – Ipswich 1

Sheffield W har, trots förlusten senast, bra form på hemmaplan de senaste matcherna. Hade behövt en vinst för att klättra ifrån bottenstriden men jag tror den kommer här istället. Ipswich övertygar inte och åkte på en förlust mot jumbon Peterborough i veckan med 1-3. Har nu bara en vinst på de fem senaste matcherna och är säkert nöjda med en poäng här. Det kan vara farligt då Sheffield W spelar bra i sina bästa stunder. Jag tror på Sheffield W här, hemmaplan bör avgöra och jag chansar på att det räcker med en etta här.

1. Wolves – Chelsea 2
2. Arsenal – Sunderland 1x
3. West Ham – Hull 1
4. Blackpool – Reading x
5. Derby – Swansea 1×2
6. Nottingham – Middlesbrough 1
7. Peterborough – Sheffield U 1×2
8. Plymouth – Leicester x2
9. Cardiff – Barnsley 1
10. Crystal Palace – Coventry 1x
11. Newcastle – Preston 1
12. Queens PR – Doncaster 1×2
13. Sheffield W – Ipswich 1

Veckans säkraste: Chelsea och Newcastle

Veckans varning: QPR och Peterborough

Lycka till!

/Josef