Återigen dags för stryktipset och på veckans kupong hittar vi matcher från League One, The Championship och FA Cupen. Det är en härlig blandning och som bäddat för några skrällar.

Match 1: Derby – Birmingham 2

Birmingham är favorit här men jag vill höja ett varningens finger för Derby som spelat upp sig på slutet. Birmingham har inte spelat särskilt bra på slutet och har bara vunnit en match på de tre senaste. I den senaste matchen mot Wolves låg dem under länge och såg ut att vara på väg mot en förlust, men två sena mål i slutet på matchen räddade en vinst då. Derby kan i sina bästa stunder överraska de bästa lagen och vann i veckan mot Newcastle, trots detta så spelar laget stundtals riktigt dåligt. De är ojämna men har dem en bra dag så kan dem få med sig ett oavgjort resultat här. 3 av dem fem senaste mötena dessa lag emellan har slutat oavgjort. Anfallaren Benitez saknas hos bortalaget och trots lagets hårda matchande på slutet så blir utgångstipset en tvåa i alla fall. Gardera på de större systemen.

Match 2: Reading – West Bromwich 2

West Bromwich är i mina ögon det bästa laget i The Championship för tillfället och kommer till den här matchen med tre raka vinster i bagaget. Laget imponerade stort när dem slog ut Newcastle ur Cupen senast och jag tror att dem har bra chans att gå vidare även från den här matchen. Reading tar tagit två raka vinster nu på slutet men hade innan dess 7 matcher utan vinst. Laget ligger på nedflyttningsplats i ligan och frågan är om inte fokus borde ligga på ligaspelet istället. Jag tror inte att hemmalaget räcker till här utan får nog räkna med respass ut ur Cupen, jag spikar tvåan.

Match 3: Barnsley – Plymouth 1x

Barnsley ligger nia i tabellen just nu och börjar få häng på topplagen efter två raka vinster. De har ett perfekt läge att ta sin tredje raka vinst nu när nästjumbon Plymouth kommer på besök. Plymouth gör klart minst mål i ligan har bara gjort 2 mål på de fyra senaste matcherna, dessutom har laget haft det svårt på bortaplan. Plymouth dras med en hel del skador men kämpar hårt i varje match och jag tycker att krysset skall med på kupongen. Barnsley är dock favorit och utgångstipset blir en etta.

Match 4: Coventry – Queens PR 1×2

QPR faller tungt i tabellen och formen är direkt usel. Laget har fyra raka förluster och inget talar för att dem skall kunna vända den trenden på ett tag framöver. QPR är det formsvagaste laget i ligan och de har bara tagit en vinst på de senaste 12 matcherna.  Coventry har egentligen ingen form heller att skryta med efter 1-1-3 på de 5 senaste. Spelmässigt imponerar inte Coventry heller men dem är svårslagna och stabila. Eastwood och Morrisson är ett hot mot varje försvar dem spelar emot. På hemmaplan mot ett svagt QPR så får dem finna sig i att vara favoriter. QPR är skadedrabbat och saknar bl.a. Leigertwood till den här matchen, allt talar för en hemmaseger här. Jag väljer ändå att helgardera och hoppas på en liten skräll.

Match 5: Doncaster – Nottingham 2

Nottingham har spelat fullständigt lysande på slutet, innan lagets förlust i veckan mot Coventry, hade dem på de 12 senaste matcherna 9-2-1 som facit, vilket är mycket imponerande. Senast dessa lag möttes vann Nottingham enkelt hemma med 4-1, och mycket talar för att Nottingham vinner även denna gång. Doncaster hade tre raka förluster innan laget fick med sig en poäng lite turligt i veckan mot Leicester, formkurvan pekar ändå rakt nedåt. Jag tror inte att vändningen kommer här mot ett Nottingham som spelar lysande och skapar massor av målchanser i varje match. Med tanke på Doncaster usla form så väljer jag att spika tvåan här.

Match 6: Leicester – Scunthorpe 1

Leicester har bara en vinst på de senaste 6 matcherna men ligger trots det kvar på en playoff-plats. De borde vunnit i veckans match mot Doncaster men hade inte marginalerna med sig då. Fryatt saknas till den här matchen. Formen är svag och dem behöver en vinst här om de vill behålla sin topplacering ett tag till. Scunthorpe kommer till den här matchen med två raka förluster i ryggen och kommer att få svårt att ta med sig någon poäng från den här matchen. Leicester är obesegrade i de fem senaste hemmamatcherna och jag tror att dem tar sig i kragen här och vinner, ettan spikas.

Match 7: Middlesbrough – Peterborough 1

Peterborough ligger ligger alltjämnt sist i tabellen och kryper allt närmare spel i League One. Formen är usel, 5 förluster på de 6 senaste matcherna, och de har inte vunnit en match på bortaplan under hela säsongen. Middlesbrough verkar ha kommit igång, 2-1 mot Barnsley i veckan och nu är dem uppe i fem raka matcher utan förlust. Laget dras med några skador men har en stark trupp, Robson skall dessutom vara tillbaks till den här matchen. Här på hemmaplan har Middlesbrough en utmärkt chans att avancera i tabellen och med tanke på vilka spelare det finns att tillgå i laget så spikar jag ettan.

Match 8: Sheffield U – Bristol City 1x

Sheffield U har haft det tungt i ligaspelet på slutet, bara en poäng på fyra matcher är inte speciellt bra för ett lag som skall finnas med i toppen. Sheffield U har stora skadebekymmer men är väldigt svåra att slå på hemmaplan och jag tror inte att dem förlorar den här matchen. Bristol City har, liksom hemmalaget, också väldigt dålig form, två poäng på fyra matcher. Senast lagen möttes vann Sheffield U med 3-2 på bortaplan, den här gången ligger krysset nära till hands. 1x är ett måste i den här matchen.

Match 9: Brighton – Norwich 2

Norwich, i League One, har gått från klarhet till klarhet under den här säsongen och ligger just nu etta i serien. Visserligen fick laget stryk senast mot starka Millwall men innan dess hade Norwich 8 raka vinster och 16 matcher utan förlust, imponerande! Jag skulle bli mycket förvånad om inte Norwich spelar i The Championship nästa säsong. Brighton hittar vi på en 19:e plats i tabellen och har bara tagit tre poäng på de senaste fyra matcherna. Dessutom så har laget spelat bättre på bortaplan än hemma, vilket talar än mer för Norwich här. Brighton har lånat in LuaLua från Newcastle men saknar viktige Forster. I Norwich så skall Grant Holt vara tillbaks efter avstängning. Lagen möttes i slutet av November, då vann Norwich med 4-1, jag spikar tvåan.

Match 10: Carlisle – Milton K. 1×2

Carlisle – MK Dons håller jag som en helt jämn match då inget av lagen övertygat nämnvärt på slutet. MK Dons dras med många skador och statistiken på bortaplan skrämmer mig lite, varannan vinst och varannan förlust har det blivit på de sex senaste matcherna på bortaplan. Carlisle har fördelen av hemmaplan och trots att laget inte vunnit där sedan 12 December så har spelet stabiliserats lite sedan i höstas. Jag vågar inte chansa i den här matchen utan väljer att helgardera här. Spelar ni bara halvgardering så känns ändå x2 som det mest vettiga alternativet.

Match 11: Huddersfield – Swindon 1x

Huddersfield kommer till den här matchen med en fin form i ryggsäcken, 3-3-0 har man på de sex senaste matcherna. Huddersfield är dessutom obesegrade på hemmaplan, även om det blivit en del oavgjorda resultat mot topplagen. Swindon kommer även dem till den här matchen med kanonform, 9 raka vinster och inget av dessa lag har förlorat under 2010. Jag kan inte tippa emot Huddersfield fina hemmafacit även om jag har full respekt för Swindons fina form. Swindon verkar dock ha svårare at hävda sig på bortaplan. Kan hemmalaget hålla koll på Swindons bäste målskytt, (Billy Paynter 16 mål) skall minst en poäng kunna bärgas här. Paynter är i kanonform och har gjort fem mål på fyra matcher nu på slutet. Senast lagen möttes vann Huddersfield med 2-1 på bortaplan.

Match 12: Oldham – Walsall 1×2

Oldham, förlorade senast mot just Swindon med 2-4, och vi hittar dem i botten av tabellen, farligt nära en nedflyttningsplats. Formen är inte speciellt bra och på hemmplan har laget bara vunnit en av de senaste åtta matcherna. Laget måste vända den här negativa trenden på hemmaplan, annars kommer det att bli en svettig avslutning på säsongen för ”den gamla skinkan”. Walsall har bra chans till poäng här och tog en viktig seger senast borta mot Bristol Rovers, som för övrigt är ett mycket bättre lag än Oldham. Formen är OK och bara en förlust på de senaste 6 bortamatcherna gör Walsall till knapp favorit här. Walsall har en hel del spelare borta p.g.a. skador och kan därför få det svårt här. Motivationen borde dock tala för hemmalaget i den här jämna matchen. Jag tror på en målsnål, tät och trist match, med max ett mål åt något håll. Jag helgarderar. Senaste mötet vann Walsall med 3-0 på hemmaplan.

Match 13: Stockport – Colchester 2

Stockports kräftgång fortsätter och nu är laget uppe i 16 matcher utan vinst. Det är därför inte så konstigt att laget ligger sist i tabellen med bara 16 inspelade poäng. Jag kan inte se hur laget skall kunna vända den trenden och börja vinna matcher helt plötsligt. Colchester finns med i toppen av tabellen och har fin form för tillfället. Laget vann senast mot Southend hemma och är stora favoriter till tre poäng även här, trots bortaplan. Lisbie och Reid har lämnat klartecken till spel. Senast lagen möttes vann Colchester med 2-0 och jag tror på något liknande här idag. Tvåan lämnas ogarderad.

 1. Derby – Birmingham 2
 2. Reading – West Bromwich 2
 3. Barnsley – Plymouth 1x
 4. Coventry – Queens PR 1×2
 5. Doncaster – Nottingham 2
 6. Leicester – Scunthorpe 1
 7. Middlesbrough – Peterborough 1
 8. Sheffield U – Bristol City 1x
 9. Brighton – Norwich 2
 10. Carlisle – Milton K. 1×2
 11. Huddersfield – Swindon 1x
 12. Oldham – Walsall 1×2
 13. Stockport – Colchester 2

Veckans varning: Derby

Veckans säkraste: Middlesbrough och Colchester

Lycka till!

/Josef