Vi var ytterst nära 13 rätt förra veckan men nöjer oss inte med det. Här kommer veckans stryktipsförslag!

Enda missen förra veckan var Middlesbrough som drog på sig en utvisning ganska tidigt, och då blir det svårt att vinna.

Match 1: Manchester United – Portsmouth 1

Manchester United imponerar verkligen för tillfället och vann över Arsenal senast med klara 3-1 på bortaplan. Wayne Rooney har hittat storformen och dessutom är dem svårslagna på hemmaplan. Portsmouth ligger sist i tabellen och skall inte ha något att säga till om i den här matchen. Jag spikar ettan direkt, veckan säkraste spik.

Match 2: Bolton – Fulham 1

Boltons nye korean, Chung-Yong Lee, har varit en liten injektion i laget på slutet. Spelet har sett något bättre ut på slutet och även formen är uppåtgående. På hemmaplan har Bolton bara en förlust, mot Arsenal,  på de senaste fem matcher. Fulham har tvärtom inte spelat särskilt bra på slutet, de vann visserligen mot Portsmouth i veckan med 1-0, men hade innan dess 5 raka förluster. Dempsey saknas dessutom fortfarande, likaså Pantsil. Konchesky är osäker och även Andy Johnson som varit småskadad mer eller mindre hela säsongen. Bortaplan är Fulhams svaga punkt och laget har bara vunnit en match på bortaplan i år. Bolton förlorar inte här och jag chansar på att ettan räcker, krysset borde dock tas med tidigt på de stora systemen.

Match 3: Burnley – West Ham 1x

West Ham har sjunkit som en sten i tabellen på slutet och får inrikta sig på att rädda nytt kontrakt. De har bara vunnit en match på de 9 senaste matcherna, och det var mot Portsmouth hemma. Mycket av lagets dåliga form har att göra med lagets många skador. Hines, Boa Morte och Davenport saknas till den här matchen, dessutom är Franco, Gabbidon och Dyer alla osäkra på spel. Burnley ligger näst sist i tabellen men det är på hemmaplan laget tar sina poäng. 19 av lagets 20 poäng har kommit på hemmaplan och jag tror att dem tänder till lite extra när West Ham kommer på besök. Detta är en viktig match för båda lagen och Burnley kan vid en eventuell vinst här gå förbi West Ham i tabellen. Jag tycker Burnley får ses som stor favorit här men se upp för West Hams Diamanti, det räcker med en frispark för honom på offensiv plan för att det skall bli mål. 1x känns säkrare och det blir mitt tips här.

Match 4: Hull – Manchester City 2

Hull spelade oavgjort mot Chelsea senast vilket var en liten skräll, men faktum är att vinsterna har uteblivit i ligan. Senaste ligavinsten kom i slutet av November förra året och därför ligger laget nu på en nedflyttningsplats. Man City har kanonform med 5 vinster på de 6 senaste matchena. Det här kommer dock inte att bli någon lätt match för Manchester City, Hull kommer att kämpa för varje poäng i resten av säsongen för att klara sig kvar. Manchester Citys Adebayor gjorde mål direkt efter speluppehållet när han skulle spela Afrikanska mästerskapen. Tillsammans med Carlos Tevez bildar han ett riktigt bra anfallspar. Kanske kan nyförvärvet Vieira få chansen här och visa upp sig? Bullard saknas fortfarande i hemmalaget och jag tippar tvåa här.

Match 5: Stoke – Blackburn 1x

Blackburn har ryckt upp sig på slutet och efter 9 matcher utan vinst har nu laget vunnit två matcher och spelat oavgjort en gång. Grella, Jacobsen och Dunn är osäkra på spel till den här matchen, positivt är i alla fall att formen är på väg uppåt. Blackburn har bara vunnit en match på bortaplan i år och jag har svårt att se dem vinna här. Stokes form är något tveksam men jag litar på lagets fina hemmafacit. Stokes Faye klev av senast med samma skada som tidigare och är osäker till spel här. Krysset gäller som utgångstips men jag garderar med en etta här också.

Match 6: Sunderland – Wigan 1

Wigans form har inte varit speciellt bra på slutet och laget har bara vunnit en match på de senaste 8 matcherna. Wigan är också ett av de 7-8 lag som riskerar att åka ur och kan mycket väl göra det om de fortsätter släppa in så mycket mål som dem gör. Till den här matchen saknas förmodligen Melchiot och målvakten Kirkland. Sunderland har ett utmärkt läge nu att ta sin första vinst på hela 10 matcher. De har värvat Hutton, högerback, och även Benjani från Man C som lånas säsongen ut. Kenwyne Jones Bent och nu alltså Benjani på anfallssidan ser mycket bra ut. Det börjar bli dags för en vinst nu för Sunderland och jag tror att den kommer nu mot svaga Wigan. Jag chansar med att spika ettan här.

Match 7: Ipswich – Middlesbrough 1×2

Visst, Middlesbrough svek mig senast men jag måste ändå säga att det var starkt gjort att hålla 0-0 mot Bristol City med en man mindre större delen av matchen. Formen har varit något bättre de sista matcherna men det har inte sett bra ut spelmässigt. På bortaplan har det bara blivit en vinst på de 4 senaste matcherna och det är inte tillräckligt bra om de vill ta sig tillbaks till den högsta divisionen. Ipswich är liksom Middlesbrough lite luriga och har spelat mest oavgjort av alla lag i ligan, 14 matcher av 27 har slutat med ett kryss. Jag tycker matchen känns svår på förhand, två ojämna lag som förlorar och spela oavgjort väldigt ofta. Utgångstipset blir ett kryss men jag väljer att helgardera här.

Match 8: Plymouth – West Bromwich 2

Plymouth har haft svårt mot de lite bättre lagen i ligan och vinner nästan bara matcher mot lag på den nedre halvan på hemmaplan. Senast förlorade Plymouth mot Sheffield W efter att laget haft ledningen med 1-0 men tappat den redan en minut efter målet. De har till skillnad mot West Bromwich inte imponerat den sista tiden. West Bromwich går som tåget nu igen och har nu tagit tillbaks sin direktplats till Premier League. Laget har gjort 6 mål på två matcher och Roman Bednar har stått för 3 av dessa. Det skall skilja en hel del mellan dessa lag och jag tycker att tvåan kan spikas ganska omgående.

Match 9: Barnsley – Watford 1×2

Watford hade 6 matcher utan vinst när dem plötsligt slog Sheffield U på hemmaplan senast med 3-0. Den vinsten kan betyda mycket för laget och gör att den här matchen ser helt öppen ut. Kanske kan Watford skrälla här? De har varit lite luriga hela säsongen. Barnsley har även dem varit lite ojämna på slutet och har 3 vinster och 3 förluster på deras 6 senaste matcher. Barnsley skall vara favorit på hemmaplan men jag räknar inte bort Watford som kan ha fått lite självförtroende efter den fina vinsten senast. Jag helgarderar här och hoppas på en liten skräll.

Match 10: Blackpool – Leicester 1×2

Det här är en tuff match mellan två bra lag som jagar en av dem här åtråvärda playoff-platserna till Premier League. Leicester är det laget som imponerat minst på slutet av de två och laget har inte vunnit på 4 matcher. Framförallt är det bortaspelet som inte fungerat och Leicester har inte vunnit en bortamatch sedan den 30 Oktober förra året. Blackpool har bar en vinst på de sista 6 matcherna och har också haft det svårt med spelet. Laget är dock normalt sett bra på hemmaplan och bör få med sig minst ett kryss här. Jag väljer dock att helgardera här eftersom jag tror att första målet kan bli viktigt. Båda lagen är starka i grunden och har kapacitet att vinna här.

Match 11: Bristol City – Coventry 1

Bristol City nosar på en av de här playoff-platserna, trots att laget inte gjort mål på 273 minuter. 0-0 och 0-6 har det blivit i de två senaste ligamatcherna. Det är självklart något som Bristol City inte är nöjda med utan dem är ute efter en vinst här nu. På hemmaplan är dem svårslagna och jag tycker att dem får finna sig i att vara favoriter här trots måltorkan. Coventrys spel på slutet har inte varit bra, på bortaplan har laget 2 förluster och en oavgjord på de tre senaste matcherna. Dessutom har nu en av lagets bästa spelare, i mina ögon, Leon Best lämnat laget för spel i Newcastle. Jag chansar med en etta på tipset här men har ni råd så ta med krysset.

Match 12: Nottingham – Sheffield Wednesday 1

Sheffield W har 4 vinster på de 5 senaste matcherna, allt detta tack vara att laget bytte tränare i Januari. Tänk att det kan vara så enkelt ibland…Senast vände laget 0-1 underläge till vinst med 2-1 hemma mot Plymouth och laget ligger nu på lite säkrare mark i tabellen. Nottingham förlorade senast i en tuff match mot Derby på bortaplan och laget fick nöja sig med 19 matcher utan förlust. På hemmaplan är laget dock väldigt starka men jag tror att dem vinner här, trots Sheffield W:s fina spel på slutet. Se upp för Sheffield W dock.

Match 13: Scunthorpe – Crystal Palace 1x

Scunthorpe har visat fin form på slutet med 3 vinster och en oavgjord på de senaste 4 matcherna. Crystal Palace har även dem spelat bra på slutet och det gör att vi tror på en helt jämn match här. Båda lagen befinner sig på den nedre halvan av tabellen och det är Crystal Palace som har den största pressen på sig. Krysset ligger närmast till hand här men jag garderar med en etta p.g.a. hemmaplansfördelen.

 1. Manchester United – Portsmouth 1
 2. Bolton – Fulham 1
 3. Burnley – West Ham 1x
 4. Hull – Manchester City 2
 5. Stoke – Blackburn 1x
 6. Sunderland – Wigan 1
 7. Ipswich – Middlesbrough 1×2
 8. Plymouth – West Bromwich 2
 9. Barnsley – Watford 1×2
 10. Blackpool – Leicester 1×2
 11. Bristol City – Coventry 1
 12. Nottingham – Sheffield W 1
 13. Scunthorpe – Crystal Palace 1x

Veckans säkraste: Manchester United

Veckans varning: Watford och Sheffield W

Lycka till!

/Josef