Denna vecka börjar Tips-SM på svenskaspel, och det är en väldigt svår omgång dem börjar med. Här är veckans stryktipsförslag:

För att vara med i Tips-SM skall du tippa ett 64-raders system under sex veckors tid. De fem bästa omgångarna räknas, den sämsta räknas alltså bort. Den som har flest rätt vinner fina priser.

Match 1: Liverpool – Bolton 1

Liverpool spelade bara 0-0 i veckan mot Wolves vilket säkert var en liten missräkning för laget. Jag tror att dem hade räknat med en vinst där med tanke på att laget tog den viktiga segern mot Tottenham förra helgen. Positivt med matchen i veckan var i alla fall att lagkaptenen Gerrard gjorde comeback efter skada. Förmodligen spelar han här och det gör Liverpool till stora favoriter direkt. Torres saknas dock fortfarande. Bolton har gått trögt på slutet, speciellt på bortaplan där spelet inte stämt alls. De har inte vunnit en bortamatch sedan i slutet av september och jag tror inte dem vinner här heller, spiketta.

Match 2: Birmingham – Tottenham x

Birmingham åkte på sin första förlust på väldigt länge när dem förlorade mot Chelsea i veckan, 0-3. Nu är det hemmamatch och då är man väldigt stabila och förlorar sällan. Tottenham ligger på en fjärdeplats men har inte imponerat särskilt mycket på slutet. De vann visserligen senast men det är också den enda vinsten på de senaste fyra matcherna. De har också haft lite svårare på bortaplan på slutet och det gör att jag tror på en jämn och målsnål match här. Lennon saknas fortfarande i Tottenham medan Birmingham får klara sig utan bl.a. Carsley och Tanio. Intressant är att Tottenham lånat Eidur Gudjonsen säsongen ut, kanske kan han gör debut direkt här.

Match 3: Fulham – Aston Villa x2

Det är inte mycket som har fungerat för Fulham på slutet, den senaste vinsten kom för över en månad sedan. Till den här matchen saknas dessutom Dempsey, som är ett tungt avbräck då jag tycker att han varit en av lagets bästa spelare hittills. Man kan dock aldrig räkna bort Fulham på hemmaplan som bara släppt in ynka 6 mål på 10 hemmamatcher. Aston Villa har spelat bra på slutet, av tre bortamatcher har laget vunnit två, vilket är klart godkänt. Man lyckades också spela 0-0 i veckan mot Arsenal trots väldigt mediokert spel under stora delar av matchen. Aston Villa är väldigt svårslagna men spelar oavgjort lite för ofta. Jag tror på en jämn match även här och x2 känns vettigt.

Match 4: Hull – Wolverhampton x

Det här är en viktig match för båda lagen då båda dem i allra högsta grad är inblandade i bottenstriden. Inget av lagen får förlora och det brukar bädda för ett oavgjort resultat. Inget av lagen har dessutom vunnit på över en månad. Wolves är luriga och kniper poäng lite titt som tätt, men de förlorar också alldeles för ofta. Jag tycker att Hull borde kunna vinna på hemmaplan, men lagens form gör att jag tror att dem delar på poängen här. Gardera gärna med en etta om ni har råd.

Match 5: West Ham – Blackburn 1x

West Ham har fått en del skador på viktiga spelare som t.ex. Franco, Boa Morte och Dyer. Det kan vara anledningen till att det gått lite sämre på slutet för West Ham. Blackburn vann mot Wigan på hemmaplan i veckan men jag tror att dem får det svårt här. På bortaplan har dem bara vunnit en enda match hittills och det imponerar inte. Jag tror på West Ham som behöver en vinst här, men jag garderar med krysset p.g.a. Blackburns Kalinic, som verkligen hittat målet på slutet.

Match 6: Wigan – Everton x2

Evertons akilleshäl den här säsongen har varit lagets usla bortaspel. De har inte vunnit på bortaplan sedan i början av november då laget slog West Ham med 2-1. Jag tycker dock att spelet sett bättre ut de senaste matcherna och håller Everton som knapp favorit här. Mikel Arteta kan få göra sin första start på länge efter en tids frånvaro p.g.a. skada, det betyder mycket för Everton som saknat spelare på mitten som kan hålla i bollen. Wigan förlorade i veckan men hade innan dess tre raka matcher utan förlust. Jag tror inte att Wigan vinner här men kan i bästa fall få med sig ett kryss, jag tippar x2.

Match 7: Watford – Swansea 1×2

Watford kommer från tre raka förluster och har inte vunnit i ligan sedan den 7 december. De är för tillfället ligans formsvagaste lag och det är riktiga svängdörrar i deras matcher, både framåt och bakåt. Swansea är väldigt stabila och spelar en fin fotboll, men har haft svårt att vinna matcherna på bortaplan. Swansea har bara släppt in 20 mål hittills, att jämföra med Watfords 42 insläppta mål. Matchen känns vidöppen och allt hänger på vilket humör Watford har vaknat upp på. Jag vill inte riskera något här utan helgarderar.

Match 8: West Bromwich – Sheffield United 1

West Bromwich spelar väldigt övertygande nu och har bara en förlust på de senaste fem matcherna, som kom mot topplaget Nottingham. De gör dessutom en hel del mål, 17 mål på 8 matcher är klart godkänt och så måste dem fortsätta om de vill ta tillbaks sin andraplats i tabellen. Sheffield United har även dem gjort det bra på slutet men idag tror jag att dem förlorar. Sheffield U har bara vunnit 2 av 8 bortamatcher på slutet och dem vinsterna har kommit mot Plymouth och Bristol City. Jag spikar West Bromwich på chans här då jag tycker att dem har en bra chans att ta ytterligare en vinst.

Match 9: Cardiff – Doncaster 1

Cardiff har spelat riktigt bra på slutet i både ligan och Cupen, tre raka vinster och 11-2 i målskillnad. Förra veckan vann dem med hela 6-0! borta mot Bristol City. Doncaster är ett helt OK mittenlag i tabellen och gör det dom ska, men inte mer. Nu har dem dock två raka förluster, och förlorade senast med 1-4 hemma mot Middlesbrough. Jag anar att det kan komma en liten formsvacka här och tror att Cardiff vinner här inför hemmapubliken. Jag spikar ettan.

Match 10: Coventry – Blackpool 1×2

Det här är två ojämna lag som möts men som också imponerat på mig lika mycket. Blackpool lyckades vinna senast efter två mål i slutminuterna men har inte riktigt kommit upp i normal standard. Coventry har tre raka vinster på hemmaplan och tar de flesta av sina vinster där. Jag tror att dem har bra chans att vinna men Blackpool är luriga och jag vågar inte räkna bort dem helt. Jag tycker att en helgardering känns tryggast här, möjligtvis räcker 1x också för de små systemen.

Match 11: Middlesbrough – Bristol City 1

Kan Middlesbrough vara på gång igen efter vinsten senast mot Doncaster? Det har jag trott några gånger tidigare den här säsongen men Middlesbrough har gjort mig besviken lika många gånger. Bristol Citys självförtroende kan inte vara i topp efter 0-6 förlusten senast. De skulle behöva en vinst här direkt mot Middlesbrough på bortaplan. Båda lagen är väldigt ojämna och det gör det svårt att tippa här. Jag tror att hemmalaget kan vara på väg uppåt i tabellen och med tanke på laget dem har skall dem även ligga högre upp. Jag chansspikar ettan här.

Match 12: Reading – Barnsley 1×2

Jag trodde Reading skulle klättra uppåt i tabellen efter några jämna matcher mot lag som Liverpool, Nottingham och Burnley. Men ligaspelet funkar inte och senast förlorade dem mot Sheffield U borta med 0-3. På hemmaplan har Reading bara vunnit en enda match, dock 6 oavgjorda men det är inte tillräckligt bra om man vill hänga kvar. Barnsley har på dem sex senaste bortamatcherna vunnit 3 och förlorat lika många. Motsvarande möte förra året slutade 0-0. Matchen känns väldigt oviss och jag väljer att helgardera här.

Match 13: Sheffield W – Plymouth 1

Sheffield W förlorade i veckan borta mot Scunthorpe men hade innan dess 3 raka vinster i ligan. Nu har dem precis kravlat över det förhatliga nedflyttningsstrecket och jag tror att dem vill stanna kvar där. Plymouth ligger en placering nedanför och det råder inget snack om att det här är en viktig match för båda lagen. Plymouth har tidigare under året slagit lag som Cardiff och Middlesbrough på bortaplan, men har emellanåt blandat med riktiga bottennapp. Sheffield W har en förmåga att ta sig i kragen när det gäller viktiga matcher i botten och därför tror jag att dem vinner här. Men det kommer inte att bli en lätt match, och har ni råd så gardera med ett kryss.

 1. Liverpool – Bolton 1
 2. Birmingham – Tottenham x
 3. Fulham – Aston Villa x2
 4. Hull – Wolves x
 5. West Ham – Blackburn 1x
 6. Wigan – Everton x2
 7. Watford – Swansea 1×2
 8. West Bromwich – Sheffield U 1
 9. Cardiff – Doncaster 1
 10. Coventry – Blackpool 1×2
 11. Middlesbrough – Bristol City 1
 12. Reading – Barnsley 1×2
 13. Sheffield W – Plymouth 1

Lycka till!

/Josef