Denna veckans kupong bjuder på en härlig blandning av matcher, eller vad sägs om Premier League, FA-cupen, The Championship och League One. Det här är veckans matcher:

Tottenham – Leeds 1

Leeds skrällde ordentligt när dem slog ut självaste Manchester United ur cupen senast. Då gjorde dem en riktig kämpainsats, men det skall mycket till if all det skall upprepas även i denna match. Tottenham är väldigt hemmastarka men också ett lag som satsar mycket på FA-Cupen, och vill gå långt där. Laget är säkert också besvikna efter bara 0-0 mot bottenlaget Hull i ligan förra veckan. Förhoppningsvis har Tottenham lärt sig läxan efter Leeds skrällseger i Cupen senast. Tottenham är för bra och skall bara vinna här, spiketta.

Aston Villa – Brighton 1

Aston Villa är ruggigt starka hemma, laget har bara en förlust på de senaste 8 hemmamatcherna. Jag har därför svårt att se att lilla Brighton skall kunna skrälla här. Brighton spelar i League One och deras mest meriterade spelare, Nicky Forster, börjar dessutom bli lite till åren. Aston Villa är stabila och gör sällan en dålig match. Ettan spikas även här utan problem.

Bolton – Sheffield United 1

Det här är ett intressant möte mellan ett bottenlag i Premier League och ett topplag i The Championship. Bolton har verkligen inte övertygat i ligan, bara en vinst på de senaste 10 ligamatcherna har lett till att laget får finna sig i att ligga i botten av tabellen. Den stora frågan är väl vilket lag dem kommer att ställa upp med här. Nye tränaren Coyle, som skall försöka rädda klubben kvar i högstaligan, borde i första hand sikta på bra resultat där. Men jag tror att han kommer att ställa upp med ett bra lag här och då har dem alla möjligheter att vinna. Sheffield United går från klarhet till klarhet och har en väldigt bra form för tillfället, 6 vinster på 9 matcher. Sheffield U ser nog en liten möjlighet att skrälla här och därför tycker jag att en kryssgardering behövs här.

Everton – Birmingham 1x

Everton och Birmingham möttes i ligan i mitten av December, då slutade matchen 1-1. Everton har börjat spela bättre efter den matchen och jag tror faktiskt att dem har en stor chans att vinna över Birmingham här. Birmingham har visserligen en lång rad förlustfria matcher bakom sigm men någon gång måste det ju ta slut. Båda dessa lag gillar att spela oavgjort och det troligaste är väl att även denna match slutar med ett kryss. Jag tror dock mycket på Everton här så därför känns 1x som ett bra tips här. Har man råd att helgardera denna öppna match så rekommenderas det.

Portsmouth – Sunderland 2

Sunderland fick sig nog en rejäl utskällning efter förlusten med hela 2-7 borta mot Chelsea senast. De ser det nog som en bra chans att komma tillbaks direkt här i matchen mot Portsmouth. Sunderland har flera bra målskyttar som kan avgöra såna här matcher, bl.a. Bent och store Kenwyne Jones. Portsmouth är jumbo i ligan och skall i först hand ha tankarna på de resterande matcherna i ligan. Dessutom gör laget alldeles för lite mål för att jag skall tro på dem i den här matchen. De saknar fortfarande viktiga spelare och jag väljer att chansspika tvåan här. Krysset skall definitivt med på kupongen om man spelar större system.

Southampton – Ipswich 2

Southampton är ett mittenlag i League One och har inte gjort mycket väsen av sig där. De har dock ett bra facit på hemmaplan, 5 vinster på de senaste 7 hemmamatcherna, vilket tyder på att dem är väldigt svårslagna där. Ipswich har bra form med bara en förlust på lagets senaste 14 matcher, dock har det blivit lite för många oavgjorda matcher. Positivt för Ipswich är att laget har gjort en hel del mål på slutet och jag tror att dem kan börja vinna fler matcher nu. Ipswich är favoriter här men jag tycker att garderingen på krysset skall med på de större systemen.

West Bromwich – Newcastle 1×2

Lagen möttes i veckan i en svängig och underhållande match som till slutade 2-2. Men det saknades inte chanser och matchen kunde ha slutat hur som helst. West Bromwich form är något tveksam, 2 förluster på de senaste 4 hemmamatcherna har gjort att laget tappat sin andraplats i ligan. Newcastle har i grunden ett bättre lag men i sådana här matcher betyder det inte så mycket. Matchen känns vidöppen och jag väljer att helgardera direkt.

Wolverhampton – Crystal Palace 12

Wolverhampton har det tufft i ligaspelet nu och kommer från tre raka förluster. Dessutom saknas det ett antal spelare till den här matchen bl.a. Kightly,  Keogh och Edwards. Det är troligt att ett par reservspelare får chansen här när krutet skall läggas på resterande matcher i ligaspelet. Crystal Palace vann senast men har inte imponerat för övrigt då laget spelar alltför många oavgjorda matcher. Crystal Palace är dock ett riktigt ”gnetgäng” och har dem en bra dag samtidigt som hemmalaget inte får spelet att stämma, så kan dem vinna här. Jag tycker att 12 är ett bra tips då jag tror att något av lagen kommer avgå med en seger här.

Manchester United – Hull 1

Skadeläget börjar ljusna i Man U och snart kanske vi kan få se Rio Ferdinand i backlinjen igen. De förlorade derbyt i cupen mot Man C senast men jag tycker ändå att dem gjorde en bra match då. På hemmaplan är de väldigt svårslagna och eftersom det är så jämnt i toppen vill dem inte tappa några onödiga poäng här. Hull spelade för några veckor sedan mot Man U och förlorade då med 1-3. Det är troligt att vi får se några liknande siffror även denna match. Rooney gör minst två mål, det bör räcka och jag spikar ettan här.

Blackpool – Watford 1x

Blackpool är stabila och vinner dem matcherna som laget förväntas göra. Senast förlorade dem dock mot Sheffield W men det hade sina orsaker. De är väldigt bra hemma även om formen på slutet har varit lite sviktande. Watford har sju raka bortamatcher utan vinst och formen är på väg nedåt. Laget har dessutom inte vunnit en match i ligan sedan den 7 december. Jag tycker lagen egentligen är ganska jämna men här får hemmaplan fälla avgörandet, 1x bör räcka här.

Middlesbrough – Swansea 1×2

Middlesbrough har två raka förluster men har värvat en handfull spelare under transferfönstret. Senast fick ett par av dem chansen men då räckte dem helt enkelt inte till mot Sheffield United. Marcus Bent satt på bänken hela matchen, märkligt val av tränaren och jag skulle bli förvånad om han inte får chansen här. Swansea har varit en aning svajiga på slutet och har inte heller dem imponerat särskilt. På hemmaplan har det dock sett lite bättre ut men bortaspelet räcker inte till. Båda lagen känns för ojämna för att jag skall våga spika här så jag tycker helgardering är det bästa i den här matchen. De som vill chansa lite spikar krysset.

Sheffield W – Peterborough 1

Sheffield W har fått en nytändning med den nye tränaren och har nu två raka vinster, på bortaplan dessutom. Det här är viktig match för båda lagen, en s.k. ”sexpoängsmatch”. Peterborough har varit riktigt dåliga sista tiden och målen ramlar in i baken lite väl ofta, 13 insläppta mål på 4 matcher är alldeles för mycket. Sheffield W känns lite hetare för dagen och på hemmaplan är laget normalt sett bättre, även om det inte sett ut så hittills. Jag tror att Peterborough förlorar här och läget kommer inte att se ljusare ut då utan laget får nog inrikta sig på nedflyttning.

Bristol Rovers – Hartlepool 1

Det här en en match i League One och det brukar bädda för skrällar när dessa matcher finns med på kupongen. Jag tror dock mycket på hemmalaget här. Hartlepool har två raka förluster och fick stryk förra veckan med hela 0-5 mot Mk Dons, på hemmaplan. Bristol Rovers är bra på hemmaplan och senaste matchen laget hade hemma vann dem med 3-0, det var den 12 december. Det var alltså en månad sedan laget senast spelade en hemmamatch, nu borde fansen vara extra sugna på att heja fram sitt lag. Samma möte förra året slutade 4-1, jag spikar ettan.

 1. Tottenham – Leeds 1
 2. Aston Villa – Brighton 1
 3. Bolton – Sheffield United 1
 4. Everton – Birmingham 1x
 5. Portsmouth – Sunderland 1×2
 6. Southampton – Ipswich 2
 7. West Bromwich – Newcastle 1×2
 8. Wolves – Crystal Palace 12
 9. Manchester U – Hull 1
 10. Blackpool – Watford 1x
 11. Middlesbrough – Swansea 1×2
 12. Sheffield W – Peterborough 1
 13. Bristol Rovers – Hartlepool 1

Veckans säkraste: Man U och Sheffield W

Se upp för: Everton, Crystal P och Swansea

Glöm inte bort att tips-sm börjar nästa vecka.

Lycka till!

/Josef