Denna vecka bjuds det på en intressant omgång av Stryktipset. Det finns en hel del hemmafavoriter men jag tycker mig även ha hittat några tänkbara skrällar.

Förra veckans omgång snöade, bokstavligt talat, bort. Jag både tror och hoppas att det inte skall bli lika mycket lotteri över denna omgång. Så här ser veckans omgång ut:

1. Blackburn – Fulham x

Blackburn har det inte lätt för tillfället och förlorade senast mot Manchester City med 1-4 på bortaplan. Deras form är dessutom ganska tveksam, 9 matcher i ligan utan vinst och 5 oavgjorda matcher. Möjligtvis kan det komma en vändning här mot ett bortasvagt Fulham men jag tror att dem får det svårt ändå. Fulham får troligtvis klara sig utan Hangeland i försvaret samt anfallaren Bobby Zamora. Jag tycker ändå att deras ersättare håller god klass och laget för övrigt ser bättre ut än hemmalagets. Trots detta så har inte Fulham vunnit på bortaplan sedan Augusti förra året och det gör att jag tror på en helt jämn match här. Kryss eller helgardering var mina alternativ här , jag väljer krysset och tror att båda lagen får dela på poängen här. OBS. Matchen spelas på söndag OBS.

2. Chelsea – Sunderland 1

Chelsea saknar några spelare som rest till de afrikanska mästerskapen, men de har bra ersättare och skall vinna här ändå. Sunderland är ju ett av ligans sämsta bortalag och kommer till den här matchen med ett stukat självförtroende. De har nu hela sju matcher utan vinst och det skall mycket till för att dem skall kunna ta någon poäng alls här idag. Chelsea är obesegrade hemma och kommer att vara så även efter den här matchen, säker etta.

3. Manchester U – Burnley 1

Burnley ÄR ligans sämsta bortalag, 9 förluster av 10 möjliga är rent ut sagt dåligt. Till den här matchen saknas dessutom ett par spelare, bl.a. Caldwell och Rodriguez. Dessutom har nästan hela tränarstaben lämnat laget för nya uppgifter i en annan klubb. Det känns inte som om det är riktig harmoni i klubben och jag tror inte att dem har någon som helst chans här idag. Man U saknar visserligen många spelare men dem har också en bred trupp som kan täcka upp för de spelare som fattas. Spelet har sett bättre ut i de senaste matcherna och jag tror att dem vinner enkelt här på hemmaplan, jag spikar ettan.

4. Portsmouth – Birmingham x2

Portsmouth imponerade verkligen inte i veckans cupmatch mot Coventry, och det krävdes ett självmål från Coventry och en förlängning innan Portsmouth till slut kunde ta sig vidare. Portsmouth imponerade inte i den matchen och jag tror också att den kostade för mycket kraft för att kunna vinna här idag. Precis som jag nämnde i veckan så har dem även ekonomiska problem utanför planen och klubbens skulder växer sig större hela tiden. Birmingham är ett av ligans formstarkaste lag och jag tror inte ens att spelarna kommer ihåg när dem förlorade senast. De har tidigare haft ganska lätt mot de andra bottenlagen på bortaplan, bl.a. har de slagit både Wigan och Wolves. Dock har dem kryssat lite väl många matcher på slutet och det gör att jag garderar med ett kryss också här. Portsmouth saknar flera spelare som bl.a. befinner sig i Afrika och spelar mästerskapen där. I Birmingham är Carsley och Murphy osäkra på spel, x2 skall räcka här.

5. Tottenham – Hull 1

Tottenham imponerar för tillfället och har fyra matcher utan förlust. De ligger på en fin femteplats och det är mycket tack vare sitt starka hemmaspel. Hull har ingen vinst på bortaplan under hela säsongen och har heller inte vunnit i ligan på sju matcher. Till den här matchen saknas dessutom viktige Jimmy Bullard och Daniel Cousin vilket gör att jag tror extra mycket på hemmalaget här. Tottenham får klara sig utan spelare som Lennon och Assou-Ekotto till denna match, men de bör vinna ändå och jag spikar ettan.

6. Wolverhampton – Wigan 1x

Det här är en match mellan två lag som befinner sig i ett väldigt utsatt läge i tabellen, och där båda lagen behöver poäng. Wolves har haft en tuff period med matcher mot några av topplagen och jag tycker att dem har gjort det bra, endast tre förluster på de fem senaste matcherna får anses vara godkänt. Problemet för Wolves ligger i att dem gör alldeles för lite mål, 17 mål på 20 matcher är väldigt lite. Wigans största problem är att dem släpper in alldeles för mycket mål, med 44 insläppta mål är dem klart sämst i ligan. Det bäddar för en jämn match och ett oavgjort resultat ligger inte långt borta. Utgångstipset blir ett kryss men hemmaplan gör att jag garderar med en etta. Michael Kightly saknas i hemmalaget.

7. Blackpool – Queens PR 1x

Blackpool är ett av ligans bästa hemmalag och har bara en förlust hemma den här säsongen. Offensivt så ser det också väldigt bra ut, spelare som Charlie Adam, Jason Euell och Brett Ormerod finns i laget. Jag är imponerad av Blackpool hittills, tidigare har dem varit lite ojämna men i år har dem spelat riktigt bra under långa stunder. QPR saknar flera spelare till den här matchen, bl.a. Mahon, Rowlands och Cook, dessutom har Helguson försvunnit på lån till Watford. QPR:s bortaspel har inte heller imponerat på slutet och de släpper in väldigt mycket mål, 36 insläppta hittills på 24 matcher. Även här ligger krysset nära till hands men jag garderar med en etta direkt.

8. Sheffield U – Middlesbrough 1×2

Middlesbrough har bara en vinst på de senaste fem bortamatcherna och det börjar se mörkt ut för laget som hade Premier League som målsättning vid säsongens början. Men som vi nämnde förra veckan så har laget nu i alla fall lånat in anfallaren Marcus Bent från Birmingham och det kan betyda en hel del. Sheffield United går starkt i ligan, speciellt på hemmaplan där man har fem raka matcher utan förlust. Sheffield U har också ett mycket intressant lag på gång med Richard Cresswell i spetsen. Det kommer att bli en jämn match här men med tanke på att Bent kanske får spela så helgarderar jag här.

9. Doncaster – Watford 1

Watford går minst sagt trögt i ligan just nu och har fyra matcher utan vinst, dessutom har laget inte vunnit på bortaplan sedan den 17 oktober. Jag har därför svårt att se laget ta poäng här mot formstarka Doncaster på bortaplan. Doncaster går riktigt starkt i ligan och har fem vinster på de sju senaste matcherna. De är också ett väldigt bra hemmalag och har bara förlorat en match där hittills. Trots att Watford ligger före i tabellen så känns ettan relativt säker och jag väljer att spika ettan här.

10. Ipswich – Coventry 1×2

Ipswich är ett lurigt lag och dem har spelat oavgjort i mer än hälften av lagets matcher, 13 av 24 matcher har slutat med ett kryss. Det innebär att de flesta lag har väldigt svårt att besegra Ipswich, som bara har en förlust på de senaste 13 matcherna. Coventry är ett annat lag som gått bra på slutet och kan mycket väl överraska i den här matchen. Coventry släpper in en hel del mål men kan dom bara hålla nere siffrorna så kan dom mycket väl ta en trepoängare här och sätta stopp för Ipswichs förlustfria rad. Coventry imponerade strt i veckan när dem var nära att slå ut Portsmouth i Cupen, ett självmål i matchens sista minut blev dock för tungt. Den matchen kan säkert sitta i benen till dagens match. Jag tror ändå att matchen kommer att bli väldigt jämn men får se Ipswich som knapp favorit. Jag helgarderar och hoppas på att Coventry vinner och rensar lite bland kupngerna.

11. Nottingham – Reading 1

Nottingham går verkligen som tåget i ligan och har nu inte mindre än 17 matcher utan förlust. Senast vann laget borta mot topplaget West Bromwich och har nu tagit över andraplatsen i ligan. När Nottingham nu tar emot ett svagt Reading på hemmaplan så har jag svårt att se matchen sluta på något annat sätt än med en klar hemmaseger. Reading har inte heller någon form som skrämmer heller, 2 vinster och 3 oavgjorda. Jag spikar ettan trots Readings fina resultat mot Liverpool i veckan.

12. Scunthorpe – Cardiff 1×2

Scunthorpe är ett ett ojämnt lag och det gör det svårt att veta vart laget står någonstans. I senaste matchen vann laget klart med 4-1 borta mot Derby, vilket var starkt gjort. Men de hade dessförinnan två raka förluster i ligan, bl.a. mot West Bromwich på hemmaplan. Cardiff ligger med i toppen av tabellen men har inte vunnit i ligan sedan den 13 December. Cardiff skall dock vara det starkare laget och jag tror dem vinner tack vare att dem gör mycket mål. Lagets anfallare Chopra och Whittingham ligger etta respektive trea i skytteligan för tillfället. Hemmalaget saknar bl.a. Josh Wright på mittfältet till dagens match och det är ett stort avbräck. Scunthorpe är luriga så vi helgarderar och hoppas på en liten skräll.

13. Swansea – Leicester 1

Kupongen avslutas med ett toppmöte mellan Leicester och Swansea. De möttes i FA-Cupen för två veckor sedan och då vann Leicester med 2-1 på hemmaplan, tack vare ett sent ledningsmål. Formmässigt är lagen likvärdiga men jag tycker att Swansea skall streckas direkt eftersom de är knapp favorit här. Swansea bör också vara lite mer taggade än bortalaget här. Dels har dem inte spelat match på två veckor och så har dem även revansch att utkräva efter förlusten senast lagen möttes. Swansea har dessutom bara förlorat två ligamatcher sedan den 12 September förra året, matcherna har kommit mot topplagen Newcastle och Nottingham. Leicester har gått trögt på bortaplan och jag tror inte att dem vinner här, möjligtvis kan de få med sig en poäng. Ett kryssgardering rekommenderas om ni har råd.

 1. Blackburn – Fulham x    Spelas söndag
 2. Chelsea – Sunderland 1
 3. Tottenham – Burnley 1
 4. Portsmouth – Birmingham x2 Lottas
 5. Tottenham – Hull 1
 6. Wolves – Wigan 1x
 7. Blackpool – QPR 1x
 8. Sheffield U – Middlesbrough 1×2
 9. Doncaster – Watford 1
 10. Ipswich – Coventry 1×2
 11. Nottingham – Reading 1
 12. Scunthorpe – Cardiff 1×2
 13. Swansea – Leicester 1

Möjligtvis kan man spika tvåan i match 12 och istället lägga helgarderingen i match 1, men det är en smaksak.

Veckans säkraste: Chelsea och Tottenham

Se upp för: Coventry och Middlesbrough

Lycka till!

/Josef