Dags igen för stryktipset. Det är en av de mest svårlösta kupongerna på länge vi har framför oss och det finns nästan inte en match som inte gäller något i England. I Sverige har serien precis börjat och det är svårt att bedöma lagen efter bara några matcher. Här är veckans tips:

Match 1: Manchester City – Aston Villa 1X

Här vill jag chansa lite men matchen är otroligt viktig för båda lagen, Man City slåss ju med Aston Villa och Tottenham om den åtråvärda Champions League platsen. Man City har haft svåra matcher på slutet, Man U och Arsenal men är ändå ett starkt hemmalag och får därför utgångstipset här. Aston Villa har ju haft kanonform på slutet och det går inte att bortse från den fantastiska resultatrad som laget visat upp på slutet. De har 4 vinster och 1 oavgjorda på de 5 senaste matcherna. Den enda förlusterna I ÅR har kommit på bortaplan mot Chelsea, 1-7, det är imponerande och jag måste gardera med kryss här.

Match 2: Portsmouth – Wolves X

Portsmouth tog överraskande poäng senast och de verkar vilja avsluta säsongen snyggt trots att dem redan är klara för nedflyttning. De spelar final i FA Cupen i början av Maj och det är också på den matchen som de har i tankarna. Wolves är klara för spel i Premier League även nästa år och kanske är dem nöjda med sin säsong hittills. Båda lagen har svag form och egentligen inget att spela för mer i ligan. Helgardera helst men jag tror att båda lagen delar på poängen här, båda lagen har haft svårt att vinna några matcher på slutet.

Match 3: Stoke – Everton 1X

Stoke har även dem inget att spela för mer och de har inte spelat bra de senaste matcherna heller. De har 1-9 i målskillnad på de 3 senaste matcherna och får det svårt även här, trots hemmaplan. Everton har kanonform och har inte förlorat på 9 matcher i ligan. Även Everton har inget att spela för mer i ligan men dem är i grunden det bättre laget av dessa två. De har också en förmåga att alltid få med sig poäng i sina matcher. Jag håller Everton som knapp favorit här men Stoke är inte ofarliga på hemmaplan och jag garderar även med ett kryss.

Match 4: Tottenham – Bolton 1

Det här är en av få säkra matcher denna vecka. Tottenham, på 4:e plats, förlorade senast men har ändå allt i egna händer i de sista omgångarna av ligan. De har slagit lag som Chelsea och Arsenal hemma på slutet och Bolton bör därför inte vara några problem alls. Boltons form skrämmer inte och jag tror laget är glada över att ha klarat sig kvar i Premier League. Tottenham spikas direkt.

Match 5: Degerfors – Ängelholm 12

Degerfors har mött riktigt bra lag så här i början av säsongen och lyckades faktiskt vinna senast borta mot Falkenberg. Ängelholm har börjat bra med två vinster och en oavgjord, det blev bl.a. vinst i premiären mot ex-allsvenska Hammarby. Ängelholm har också gjort hela 8 mål på de tre första matcherna och har sett riktigt farliga ut framåt. Jag tycker att Ängelholm skall vara favoriter här men garderar med en etta också då Degerfors vann senast och nu har hemmaplan.

Match 6: Hammarby – Norrköping 1

Norrköping var en besvikelse senast och fick bara 0-0 med sig hemma mot Brage. De spelade med en man mindre i en halvlek och då är det svårt att vinna några matcher. Hammarby förlorade premiären men har spelat bättre sedan dess och har nu två raka vinster. Duktige Linus Hallenius gjorde mål igen senast och har nu gjort 4 mål på 3 matcher. På hemmaplan ser jag dem som stora favoriter och jag tror att dem kan ta ytterligare en seger här. Jag spikar ettan.

Match 7: Jönköping – Trollhättan 1X2

Svårbedömd match mellan två lag som förväntas hålla till i botten av tabellen. Jönköping tog poäng borta mot Sundsvall vilket var starkt gjort, 1-1 trots en utvisning. Trollhättan spelade väldigt svängig fotboll förra året och släppte in väldigt mycket mål. De förlorade senast mot Hammarby och spelade två 0-0 matcher innan dess. Trollhättan har ännu inte gjort något mål framåt på tre matcher vilket är mindre bra. Matchen känns öppen då dessa lag möts och jag väljer att helgardera.

Match 8: Ljungskile – Falkenberg 1X2

Ljungskile har inte heller gjort något mål framåt på de tre första matcherna, vilket är en liten överraskning. Hemma är dem vanligtvis ganska svårslagna och det är inte omöjligt att det första målet kommer här mot Falkenberg. Falkenberg har gjort mål i sina tre matcher hittills men förlorade senaste mot Degerfors. Inget av lagen har övertygat än så länge men jag tycker att Falkenberg skall vara det något bättre laget här,. trots förlusten senast. Ljungskile kan bättre än vad dem visat och på hemmaplan är dem inte ofarliga alls, jag helgarderar.

Match 9: AIK – Djurgården X

Stockholmsderby brukar alltid bjuda på jämna och hårda matcher, åtminstone mellan dessa lag. AIK är den största besvikelsen så här långt och tränare Mikael Stahre lämnade klubben för Grekland, vilket man kan förstå. Det är inte lätt att upprepa bedriften från förra året utan sina bästa spelare. AIK har haft problem med målskyttet och har bara gjort 5 mål på 8 matcher. Djurgården började svagt men har på slutet åtminstone tagit några vinster på hemmaplan och dessutom har dem gjort mål i 3 raka matcher. Det luktar jämnt och 1-1 ligger inte långt borta. Jag chansar på att spika krysset även här, gardera med en etta om ni har råd.

Match 10: Fulham – West Ham 1

West Hams lilla uppryckning på slutet har gjort att dem nu har klarat nytt kontrakt och det tror jag att dem är väldigt nöjda med. Fulham spelar för äran och publiken här och även om formen och spelet inte sett särskilt bra ut den sista tiden så tror jag att dem vinner här. De är normalt sett väldigt starka på hemmaplan och möter nu ett ganska omotiverat lag. Fulham spelade match i veckan och kan vara lite trötta, så har ni råd med krysset, ta med det. Jag måste dock chansa här och tippar på Fulham.

Match 11: Liverpool – Chelsea 1X2

Viktig match för Chelsea, viktig match för Liverpool och det är här som hela ligan kan avgöra egentligen. Liverpool måste vinna sina återstående matcher för att ha någon som helst chans till Champions League spel nästa år. Gissa också om de skulle tycka om att sätta käppar i hjulet för Chelsea så här i slutet av serien. Chelsea borde vara mest motiverade att vinna men på bortaplan mot Liverpool blir det aldrig några enkla matcher. Chelsea förlorade på bortaplan mot Tottenham för några matcher sedan och ett oavgjort resultat räcker inte här, de måste vinna. Jag vågar inte tippa här utan helgarderar direkt.

Match 12: Sunderland – Manchester U 2

Även här har jag valt att chansa lite grann och spelar på motivation. Man U har skador på viktiga spelare, Rooney, och spelet har inte övertygat de senaste matcherna trots att dem vunnit två matcher nu. Det här kommer att bli en tuff match för dem då Sunderland är svåra att slå på hemmaplan. Sunderland har bara förlorat två matcher av 18 hemmamatcher och har även dem bra form med två vinster inför den här matchen. Med tanke på veckans svåra tips så måste jag spika här men annars hade jag garderat med ett kryss direkt.

Match 13: Sheffield W – Crystal P X

Den här matchen avgör vilket lag som stannar kvar i The Championship. Sheffield W har fördel av hemmaplan men har inte alls övertygat där så som de har gjort de senaste åren. Formen är usel med bara en vinst på de 10 senaste matcherna. För Crystal P räcker det med ett kryss för att klara sig kvar och det tror jag att dem klarar. Formen är något bättre än hemmalagets men långt ifrån bra. Dem är i grunden bättre än Sheffield W, åtminstone den här säsongen och skulle inte varit i den här situationen om det inte vore för poängavdraget tidigare under säsongen. Det kommer att bli hårt och tufft som sig bör och ingen direkt mål föreställning. Krysset ligger nära till hands och jag chansar på att spika krysset här.

Lycka till!

/Josef