Dags igen för Stryktipset. Snart upplösning av serierna och det är väldigt viktiga matcher den här tiden på säsongen. Även denna vecka finns det något att spela för i nästan alla matcher. Här är veckans tips:

Match 1: Tottenham – Chelsea 2

Tottenham behöver vinna här om de vill ta tillbaks 4:e platsen i ligan men formen har sett något svag ut på slutet. De åkte ur FA-cupen och förlorade ligamatchen senast mot Sunderland. Bara ett mål framåt, på straff dessutom, skrämmer inte ligaledarna. Chelsea tog en viktig seger mot Man U och har imponerat på slutet. Chelsea känns som det tyngre laget och vill gärna hålla undan för lagen nedanför. Jag spikar tvåan men matchen känns jämn och ett kryss kan löna sig.

Match 2: Birmingham – Hull 1X2

Birmingham har inte vunnit i ligan på över en månad och har egentligen inget att spela för mer än äran. På hemmaplan är dem dock väldigt svåra att besegra och när bortasvaga Hull spelar lika uselt i ligan så känns matchen helöppen. Hull tappade 1-0 ledning till 1-4 hemma mot Burnley vilket var en smärre katastrof. Hull måste vinna här för att ha en chans att klara sig kvar i ligan men de har haft det tufft på slutet med bara en vinst på 8 matcher. Det kan sluta hur som helst här och jag helgarderar.

Match 3: Blackburn – Everton X

Starkt gjort av Everton senast att ta poäng mot Aston Villa men de kunde lika gärna ha vunnit. Formen är fortfarande bra och laget har ännu inte förlorat på 7 matcher. De bör kunna få med sig en poäng minst här. Blackburn är dock starka hemma och formen är också bra med 5 raka matcher utan vinst. Jag tror inte att heller att Blackburn förlorar hemma och med tanke på att det är två lag i form så känns krysset givet här. Jag väljer att chansa och spikar krysset.

Match 4: Fulham – Wolves 1X

Fulham klarade 0-0 borta mot Liverpool vilket får anses vara starkt gjort med tanke på lagets dåliga bortaspel under säsongen. På hemmaplan är dem väldigt starka och svårspelade, de har 10 vinster på 16 matcher och har dessutom bara släppt in 12 mål. Wolves form är godkänd men har haft stora svårigheter med att vinna några matcher mot de bättre lagen i ligan. Det är inget måste att vinna den här matchen då laget har 6 poäng ner till nedflyttningsstrecket. Ettan skall med direkt och kan spikas men jag lägger på ett kryss också.

Match 5: Stoke – Bolton 1X

Stoke har 3 matcher i rad nu utan förlust och resultatmässigt har dem faktiskt imponerat mot de sämre lagen i ligan. Spelmässigt imponerar dem inte men dem är svåra att slå på deras hemmaplan. Boltons form är usel med 4 raka förluster. Visserligen har dem mött bra lag men självförtroendet är säkert inte på topp för tillfället. De behöver poäng eftersom dem är inblandade i bottenstriden och kan möjligtvis kriga till sig en pinne här. Ettan streckas och jag garderar med ett kryss.

Match 6: Sunderland – Burnley 1

Sunderland har sett starka ut på hemmaplan de sista matcherna och har 3 hemmavinster på de 4 senaste matcherna. De har bl.a. slagit lag som Tottenham och Birmingham på slutet och är därför stor favorit även här. Burnley vände och vann senast mot Hull men hade inte spelat särskilt bra fram tills dess. De behöver en vinst här och det kan öppna upp luckor för Sunderland som har ett par farliga anfallare. Burnley har vikit ner sig tidigare under säsongen i de här viktiga matcherna och jag tror dem får det svårt även här, ettan spikas.

Match 7: Blackpool – Nottingham 1

Blackpool förlorade senast borta mot Newcastle och förlorade dyrbara poäng i kampen om en playoff-plats. På hemmaplan har dem sett ruskigt starka ut på slutet och har där tagit 5 vinster på 6 matcher. Nottingham har tvärtom varit riktigt usla på bortaplan, de tog visserligen poäng senast men hade innan dess inte vunnit sedan i början av januari. Playoff-platsen är redan säkrad och Blackpool bör vara mest motiverade här och skall vinna.

Match 8: Queens PR – Cardiff 1X2

QPR tog en efterlängtad seger senast borta mot bottenkonkurrenten Crystal P och kan kanske vara på gång igen. De har haft det tungt en tid och skulle behöva några poäng till för att säkra nytt kontrakt. Cardiff har sett otroligt starka ut den sista tiden och har imponerat på mig rejält. De har nu 8 raka matcher utan förlust och skulle behöva några få poäng till för att säkra playoff-platsen. Jag utgår från krysset i den här matchen då den känns öppen, men jag tar med alla tecken här.

Match 9: Derby – Crystal P 1

Derby är väldigt underskattade på hemmaplan men faktum är att dem faktiskt nästan är lika bra som lagen i toppen av tabellen. Crystal P har inte imponerat alls sedan laget fick poängavdraget. De förlorade den viktiga matchen senast och är fortfarande på nedflyttningsplats. De är helt klart laget som har mest att spela för här men jag tror dem får det svårt ändå. Derby går alltid för fullt hemma och jag tycker att spiken känns vettig trots Crystal P placering i ligan.

Match 10: Leicester – Watford 1

Leicester jagar 4:e platsen i ligan och har bara 3 poäng upp i dagsläget. Formen är ok och laget har två raka vinster på slutet. Watford har spelat upp sig en hel del på slutet men på bortaplan har dem spelat uselt under större delen av året. Normalt sett så skall det skilja en hel del emellan dessa lag och Leicester bör vinna ganska komfortabelt på hemmaplan.

Match 11: Scunthorpe – Bristol C X2

Scunthorpe har förlorat 3 raka matcher och har totalt 6 förluster på de 9 senaste matcherna. De ligger precis där man kan förvänta sig av dem och kommer att få det svårt att hänga kvar i serien. Bristol City kan spela riktigt ojämnt ibland men har nu 6 raka matcher utan förlust. Laget har en liten möjlighet att ta en topp6-placering men då krävs en vinst här. Bristol C är knapp favorit här men matchen garderas tidigt då Scunthorpe kämpar för att hålla sig kvar.

Match 12: Swansea – Barnsley X

Swansea är det kryssgladaste laget i ligan och dessutom har formen varit väldigt ostabil på slutet. De har bara tagit en ynka vinst på de 8 senaste matcherna och har nu bara två poäng till godo för den sista playoff-platsen. Barnsley är formmässigt det kryssgladaste laget och har 4 raka oavgjorda matcher inför den här matchen. Båda lagen har haft svårigheter att hitta målet på slutet och på förhand känns det som en klar 0-0 match. Jag chansar lite och väljer att spika krysset. Har ni råd att gardera så ta med en etta.

Match 13: West Bromwich – Middlesbrough 1X2

Svårbedömd match då West Bromwich redan är klara för uppflyttning men har sett grymt hemmastarka ut under hela säsongen. Formen är det inget fel på och laget har 9 raka matcher utan förlust. Middlesbrough slåss även dem om en playoff-plats och det krävs nog en vinst här om chansen fortfarande skall finnas kvar. Formen är god med 8 matcher utan förlust men då har dem mött relativt svaga lag på den nedre halvan av tabellen. Nu blir det betydligt tuffare men motivationen borde tala för bortalaget här. Jag helgarderar direkt.

Lycka till!

/Josef