Veckans stryktips ser intressant ut på förhand, särskilt i The Championship där lagen i botten har svåra uppgifter framför sig. Här kommer mina tankar om veckans omgång:

1. Arsenal – Wolves 1

Arsenal hade en tuff CL-match i veckan och klarade 2-2 hemma mot Barcelona. Men Gallas och Arshavin klev av matchen med skador och spädde på den redan stora skadelistan. Dessutom verkar Fabregas få vila under lång tid och det kan kosta. Arsenal har ändå bra form på hemmaplan och har massor av unga talanger som kan hoppa in. Wolves form är också bra och laget har inte förlorat på fyra matcher. De har överraskat resultatmässigt på slutet men jag är ändå inte imponerad av deras spel. Ettan är given på kupongen men ett kryss kan rensa rejält bland kupongerna.

2. Bolton – Aston Villa 2

Bolton har mött bra motstånd på slutet och har 3 förluster på de 4 senaste matcherna, 2 av dessa förluster har dessutom slutat med resultatet 0-4. Spelet imponerar inte och jag tror att laget får svårt här trots hemmaplan. Aston Villa har mött bra motstånd på slutet men har bara vunnit 3 av deras senaste 13 matcher. Lagen nedanför kommer närmare och lagen ovanför drar ifrån. Senast blev Aston Villa förnedrade mot Chelsea och förlorade med hela 1-7 borta. Det tror jag att Bolton får sota för här då Aston Villa tar revansch direkt. Tvåan är given på kupongen och känns som en vettig chansspik, vill ni ändå gardera så ta med ettan i så fall.

3. Portsmouth – Blackburn X2

Portsmouth har det allt annat än lätt just nu, ekonomiska problem, dåliga resultat i ligan och en hel del spelare på skadelistan. De är i stort sett redan klara för nedflyttning och jag tror att dem kommer att lägga allt sitt krut på FA-Cupen där dem fortfarande är kvar. Blackburn har bra form på slutet med 4 vinster på 7 matcher, poängförlusterna har kommit mot lag som Chelsea, Liverpool och Tottenham. Trots bortaplan så skall Blackburn ha bra chans här med tanke på hemmalagets situation. Paul Robinson saknas i Blackburn och därför garderar jag med ett kryss också.

4. Stoke – Hull 1X

Stoke vann lite överraskande senaste efter några matcher utan vinst. De ligger i mitten av tabellen och har egentligen ingenting att spela för mer än äran. Hulls bortaspel har varit uselt under hela säsongen och de har inte vunnit en enda match på bortaplan. De vann senast mot Fulham efter fem raka förluster och med tanke på att dem ligger på en nedflyttningsplats så borde motivationen vara större än hemmalagets. Men Stoke är starka och gör sällan än dålig match och jag tror att Hull får med sig max ett kryss här.

5. Sunderland – Tottenham 1X2

Sunderland förlorade senast men på hemmaplan har dem spelat stabilt på slutet. På hemmaplan har laget inte förlorat på 7 matcher men 5 av dessa matcher har slutat oavgjort. Tottenham har kanonform med 5 raka vinster men har bara ynka 2 poäng ner till Liverpool på femteplatsen. De är nog väldigt angelägna om att behålla sin 4:e plats men kan få det svårt här då dem har många spelare på skadelistan för tillfället. Cudicini, Corluka, Jenas, Lennon, Defoe, Dawson och King är skadade eller osäkra till spel. Det är stora avbräck men de har trots detta ett bra lag och kommer att vara favoriter här. Jag väljer att helgardera här och hoppas på en liten skräll.

6. Bristol City – Nottingham12

Bristol City är oftast stabila på hemmaplan men kan ibland göra riktiga bottennapp, t.ex. 2-5 mot Doncaster och 0-6 mot Cardiff. På slutet har dem dock spelat bra och har två vinster och en oavgjord på de tre senaste matcherna. De är ändå svårslagna på hemmaplan och får utgångstipset här. Nottingham har varit usla på bortaplan och har 7 raka bortaförluster nu. Trots detta så har inte laget spelat dåligt men har svårt att få in bollen på bortaplan. Det är ett stabilt lag med bra anfallare och någon gång måste det vända för dem, jag garderar med en tvåa också.

7. Ipswich – Reading 2

Ipswich är normalt sett väldigt starka på hemmaplan men förlorade den senaste hemmamatchen mot bottenlaget Plymouth. Efter det spelade dem 0-0 borta mot Swansea och har nu två matcher utan att ha gjort mål framåt, formen är på väg nedåt. Reading har tvärtom kanonform och har gått som en raket i tabellen på slutet. De har 7 raka matcher utan förlust och hela 9 vinster på de 12 senaste matcherna. Med lite tur så skall dem kunna resa härifrån med en vinst i bagaget, jag spikar.

8. Queens PR – Sheffield W 1X2

QPR har inte övertygat på slutet men har ändå bara två förluster på de senaste 9 matcherna. På hemmaplan har dem 5 matcher utan förlust men har spelat många oavgjorda matcher på slutet, 3 i rad nu. Sheffield W är i liknande läge både formmässigt och tabellmässigt. Laget har kryssat 4 av de 5 senaste matcherna och mycket talar för att även den här matchen slutar oavgjort. Båda lagen behöver poäng för att hålla undan för lagen nedanför i tabellen och är säkert nöjda med ett oavgjort resultat här. 1X bör räcka men jag lägger på en tvåa också.

9. Coventry – Derby 1X2

Coventry går upp och ner och har inte imponerat alls på slutet och har nu hela fem matcher utan vinst. Truppen är ändå stark men med tanke på lagets tveksamma form på slutet så tror jag att dem får svårt att rå på bortasvaga Derby här. Derby bortaspel har varit under all kritik under säsongen men har tagit två poäng i deras två senaste bortamatcher. Dessutom har dem inte förlorat på 4 matcher och känns aningen stabilare än Coventry för tillfället. Matchen är helöppen men Derby kan med lite tur vinna här och jag väljer att helgardera.

10. Doncaster – Plymouth 1

Doncaster har gått starkt på slutet och har bara en förlust mot Newcastle på de 8 senaste matcherna. Doncaster har fortfarande häng på en playoff-plats och måste vinna här för att inte tappa för mycket poäng till lagen ovanför. Nu har dem hemmaplan och möter dessutom ett bottenlag, då ökar chanserna. Plymouth kämpar i botten av tabellen och har haft det svårt på slutet. De har inte lyckats gör mål på två matcher och dessutom har laget förlorat 5 av deras 8 senaste bortamatcherna. Doncaster är starka och bör vinna här, ettan känns vettig och spikas.

11. Middlesbrough – Crystal P 1

Middlesbrough är helt klart bättre än Crystal Palace men har haft väldigt svårt att vinna några matcher på slutet. Bara tre vinster på 9 matcher är alldeles för dåligt för det gamla Premier league-laget. De är dock obesegrade i de fem senaste matcherna och det är bara en tidsfrågan innan dem börjar vinna igen. Crystal P vann visserligen senast borta mot formsvaga Watford men hade innan dess spelat riktigt dåligt. Dem har inte riktigt hämtat sig efter lagets poängavdrag och det har varit ganska turbulent runt klubben den sista tiden. Crystal P har många förluster den sista tiden och jag tror att dem åker på en ny här mot Middlesbrough på bortaplan. Ettan spikas.

12. Peterborough – Newcastle 2

Peterborough har fyra raka förluster i ligan och är i stort sett klara för nedflyttning. Nu möter dem dessutom det bästa laget i serien och då får dem naturligtvis det oerhört svårt. Newcastle går starkt i ligan och har 10 matcher utan förlust, 7 av dessa har varit vinster. Det skiljer en hel del emellan dessa lag och här skall inte Newcastle kunna tappa några poäng. De vill bli klara för Premier League så tidigt som möjligt. Säker etta.

13. Preston – Watford 1

Preston har inte tagit så många poäng på slutet men är normalt sett väldigt svårslagna på hemmaplan. Lagets 7 raka hemmamatcher utan förlust är ett tecken på att dem är starka på hemmaplan. De har hat lit otur på slutet och har i dem två senaste hemmamatcherna haft en 2-0 ledning men tappat till 2-2 i båda. Det är dags för en vinst nu. Watford är det formsvagaste laget i hela ligan och formen är verkligen usel med bara en vinst på de 10 senaste matcher. På bortaplan har dem dessutom spelat 12 matcher utan att vinna och med den formen i åtanke så känns ettan som en klart vettig spik.

 1. Arsenal – Wolves 1
 2. Bolton – Aston Villa 2
 3. Portsmouth – Blackburn X2
 4. Stoke – Hull 1X
 5. Sunderland – Tottenham 1X2
 6. Bristol City – Nottingham 12
 7. Ipswich – Reading 2
 8. Queens PR – Sheffield W 1X2
 9. Coventry – Derby 1X2
 10. Doncaster – Plymouth 1
 11. Middlesbrough – Crystal P 1
 12. Peterborough – Newcastle 2
 13. Preston – Watford 1

Veckans säkraste: Newcastle

Veckans varning: Sunderland och Nottingham

Lycka till!

/Josef