Det är en svår omgång vi har framför oss denna vecka då många av favoriterna har tuffa matcher på schemat. Det kan löna sig att chansa en del denna vecka och det har jag också valt att göra.

1. Chelsea – West Ham 1

Chelsea har en viktig match i veckan mot Inter men skall vinna här ändå även om dem inte spelar för fullt. West Ham är dåliga borta, en vinst hittills, och visade senast att laget hade stora defensiva problem då Bolton gjorde två mål på en kvart. Chelsea vinner här, veckans bank.

2. Birmingham – Everton X

Birmingham imponerar på hemmaplan, bara 8 insläppta mål och 10 raka hemmamatcher utan förlust är ett riktigt bra facit. Everton är inne i en bra period även dem och har bara förlorat två matcher sedan December förra året, bortamatcher mot Tottenham och Liverpool. Everton vann med 5-1 senast efter en riktig urladdning mot Hull. Birmingham vann i veckan mot Portsmouth men imponerade inte spelmässigt. Båda lagen har bra försvar och det lutar åt att vi inte får se många mål här, jag chansar här och spikar krysset. Fellaini saknas bl.a. i Everton.

3. Bolton – Wigan 1X2

Bolton blir jag inte klok på, spelar ojämnt och förlorade med 0-4 borta mot Sunderland i veckan. De dras med stora problem med målskyttet och har bara gjort 3 mål på 8 matcher. Dem är trots detta favoriter här mot Wigan eftersom laget spelat bra på hemmaplan de senaste matcherna. Wigan har också usel form men vann överraskande hemma mot Liverpool i veckan med 1-0. Wigans snabba anfallare imponerade då och kunde med lite tur gjort ett mål till. Det kommer att bli en jämn match här och jag helgarderar. Bolton saknar fortfarande flera spelare och Wigan är nästintill skadefria.

4. Burnley – Wolves 1x

Wolves spelar inte bra för tillfället och har bara tagit 5 poäng på de senaste 10 matcherna. Burnley ligger på samma poäng som Wolves just nu, på en nedflyttningsplats. Formen för hemmalaget är även den usel och i veckan tog dem sin första poäng på 4 matcher hemma mot Stoke. Burnley har ändå i mina ögon fler kvicka och snabba spelare som kan ställa till med problem för Wolves försvar. Nugent och Paterson har imponerat på mig och jag tycker att Burnley skall vara knapp favorit här. Wolves gör minst mål av alla lag i ligan och det kan straffa sig när säsongen summeras. Jag väljer 1x.

5. Stoke – Aston Villa 1X2

Stoke ligger i mitten av tabellen och har egentligen ingenting att spela för mer än äran och en bättre placering. Stoke har på slutet visat sig vara väldigt svårslagna och det är bara Arsenal som vunnit mot Stoke på slutet. På hemmaplan är man starka och kan med lite tur faktiskt vinna här. Aston Villa går bra i ligan och har fin form. De vann också i cupen i veckan mot Reading med 4-2, efter underläge 0-2 i halvtid. Framåt ser det bra ut med spelare som Agbonlahor, Heskey, Carew och Young. 9 mål framåt har det blivit på deras två senaste matcher. Aston Villa får allt som oftast med sig ett kryss i sina matcher men jag helgarderar här eftersom matchen känns väldigt oviss.

6. Leicester – Cardiff 1

Cardiff vann hemma förra helgen mot Middlesbrough men förlorade i veckan borta mot Ipswich. Det är tydligt att Cardiff inte trivs på bortaplan och nu har dem tre raka bortamatcher utan poäng. Leicester ligger på femteplats i tabellen, precis ovanför Cardiff. Leicester förlorade senast borta mot Sheffield W lite överraskande, men på hemmaplan är dem betydligt bättre och vill säkert ha revansch här. En vinst för hemmalaget här skulle innebära lite andrum inför playoffspelet. Jag chansar på att Leicester vinner här då jag tycker att dom varit det bättre laget på slutet och har fördel av hemmaplan.

7. Middlesbrough – Newcastle 2

Svår match där mitt tips grundar sig på Middlesbroughs dåliga resultat på slutet. 3 förluster på de 4 senaste matcherna har det blivit och nu möter dem dessutom seriens bästa lag, Newcastle. Newcastle spelar i en annan division för tillfället och har 4 raka vinster och bara en förlust sedan den 20 Oktober förra året. Det vore tjänstefel att inte ha med en tvåa på kupongen. Jag väljer att spika tvåan också trots att dem kryssat en hel del på bortaplan de senaste matcherna. Newcastle har dock öst in mål på slutet, 15-3 i målskillnad på de 4 senaste matcherna är mycket imponerande. Gör dem bara två mål här så tror jag att dem vinner.

8. West Bromwich – Blackpool 1

West Bromwich fortsätter att underprestera men lyckades i alla fall vinna i veckan hemma mot Sheffield W med 1-0. Segern satt dock långt inne och jag är inte helt övertygad om att formen skulle vara på väg uppåt. Truppen är ändå bra och laget innehar fortfarande 2:a platsen i ligan tack vare att Nottingham spelat dåligt även dem. Blackpool är ojämna och även om dem vunnit några matcher på slutet så har vinsterna kommit på hemmaplan. Borta har laget inte vunnit sedan annandag jul och jag är tveksam till att laget skulle kunna ligga högre upp i tabellen än vad dem redan gör. Jag håller West Bromwich som det klart bättre laget här och trots deras tveksamma form så hoppas jag att dem tar sig i kragen och vinner här.

9. Barnsley – Crystal P 1

Crystal P förlorade förra helgen och verkar ha halkat in i samma gamla spel igen. Stor turbulens runt klubben som vi sagt tidigare. Barnsley krossades sist av Newcastle borta och förlorade med hela 6-1 vilket naturligtvis måste känts pinsamt. Perfekt läge för revansch nu när Crystal Palace kommer på besök och man har hemmafansen i ryggen. Jag spikar ettan och tror att Barnsley vinner relativt enkelt här.

10. Preston – Nottingham 1×2

Preston har förlorat en hel del matcher på slutet men dem har oftast kommit på bortaplan. Laget är grymt stabila på hemmaplan och har ett bra försvarsspel som de kan luta sig tillbaks på. Formen är godkänd och de har tre raka matcher utan förlust. Nottingham spelar för en plats i Premier League men då måste laget sluta förlora matcher, 4 förluster på de 8 senaste är alldeles för svagt. Alla förlusterna har dessutom kommit på bortaplan vilket gör att jag tror dem får det svårt även i den här matchen. Earnshaw och Blackstock är två giftiga anfallare och kan dem göra mål här så känns matchen vidöppen. Jag helgarderar.

11. Reading – Bristol C 1

Bristol City blandar och ger verkligen i sina insatser på slutet, 0-0, 2-5 och 1-0 är deras senaste resultat. Trots lagets vinst senast borta mot Crystal P så har jag svårt att se dem ta några poäng här idag. Reading spelar bändade fotboll stundtals och har gått från klarhet till klarhet nu på slutet. Formen är definitivt på väg uppåt, likaså självförtroendet. 6 vinster på 7 matcher, dessutom en fin insats i Cupen mot Aston Villa där man till slut inte räckte till. Vinst i veckan mot Derby med 4-1 och med den toppformen spikar jag ettan direkt.

12. Sheffield U – Queens PR 1x

Sheffield U har gått uselt på slutet, på bortaplan, hemma på Bramall Lane har däremot resultaten gått deras väg. Laget har inte förlorat hemma på väldigt, väldigt länge. Lite märkligt att bortaplan skall betyda så mycket för spelet har ändå sett likadant ut oavsett var laget spelat. QPR  är likadana, 3 vinster på de 4 senaste matcherna och alla vinster har kommit på hemmaplan. Spelet har dock inte övertygat lika mycket och jag tror dem får det väldigt svårt här. Ettan streckas direkt, gardera med ett kryss om ni har råd.

13. Swansea – Sheffield W 1X

Swansea är oerhört tuffa att möta på hemmaplan, de gör inte mycket mål men de släpper heller inte in så många. Laget har dessutom kanonform och den enda plumpen i protokollet på slutet kom mot Nottingham för några veckor sedan då laget släppte in ett mål i den 90:e minuten. Självklart stor favorit här. Sheffield W vann hemma förra helgen och var nära att ta poäng i veckan borta mot West Bromwich. De ligger fortfarande risigt till i tabellen och har egentligen inget att förlora i den här matchen. Vi ska komma ihåg att Sheffield W är ett mycket bättre lag än vad tabellen visar även om dem gjort riktiga plattmatcher ibland. Jag tror på 1x här och hoppas att bottenlaget kan ta en pinne.

 1. Chelsea – West Ham 1
 2. Birmingham – Everton X
 3. Bolton – Wigan 1X2
 4. Burnley – Wolves 1x
 5. Stoke – Aston Villa 1×2
 6. Leicester – Cardiff 1
 7. Middlesbrough – Newcastle 2
 8. West Bromwich – Blackpool 1
 9. Barnsley  – Crystal Palace 1
 10. Preston – Nottingham 1X2
 11. Reading – Bristol City 1
 12. Sheffield U – Queens PR 1X
 13. Swansea – Sheffield W 1X

Veckans säkraste: Chelsea

Lycka till!

/Josef