Här är Magnus rekommendation för Stryktipset 30/5.

1. Chelsea – Everton
Stryktipset inleds med en härlig FA-cup final mellan två lag som slåss för sin första och enda titel för säsongen. Det två lag i mycket bra form som möts på Wembley. Chelsea har 13 raka matcher utan förlust medan Everton bara har 1 förlust på de 9 senaste matcherna. Båda lagen avslutade säsongen på ett fint sätt med varsin seger på bortaplan. Om man ser tillbaka lite i tiden så var det 9 år sedan Everton slog Chelsea senast. Everton har bara mäktat med 4 segrar på 37 matcher mot Chelsea och det talar för storlaget från London. Det ska vara klasskillnad i den här matchen, Chelsea var bara minuten från att slå ut mästarlaget Barcelona ur Champions League men misslyckades och där försvann en titelchans. Så nu ligger allt fokus på att vinna FA-cup finalen istället och det tror jag dom gör men jag är dock inte säker på om dom vinner efter full tid eller om segern kommer i förlängningen/straffarna.

Mitt tips: 1X

2. IFK Göteborg – Brommapojkarna
Göteborg är i en otrolig form nu och har 9 segrar på de 10 senaste matcherna, bara Elfsborg har lyckats slå Göteborg. Blåvitts form på hemmaplan är minst sagt imponerande, de har 6 raka segrar av 6 möjliga och en målskillnad på 17-1! Brommapojkarna i sin tur har det jobbigare i serien där man bara tagit 3 poäng på de 6 senaste matcherna. Den här matchen ser klar ut på förhand. Blåvitt går till uppehåll med 7 raka segrar på hemmaplan.

Mitt tips: 1

3. Halmstad – Örebro
Här är en ganska oviss match mellan ett formstarkt bortalag och ett hemmalag helt ur form. Halmstad har 1 poäng på sina 4 senaste matcher och en målskillnad på 0-9 vilket knappast imponerar. Örebro i sin tur har 5 raka matcher utan förlust men man ska tänka på att Örebros starka sida är hemmaplan. På bortaplan har man bara mäktat med 1 mål denna säsongen och det är inte heller särskilt imponerande. Jag tror det här kan bli en tråkig 0-0 match mellan två lag som har problem med målskyttet. Utgångstipset blir ett X men lägger på ettan då Halmstad förr eller senare måste göra något mål och ett mål räcker långt i denna match.

Mitt tips: 1X

4. Kalmar FF – Helsingborg
Kalmar har hittat formen igen och har nu bara en förlust på sina 6 senaste matcher. På hemmaplan är man starka där man har 3 raka segrar. Helsingborg hade bra form före borta mötet med Häcken där man blev totalt krossade. Vann mot ÖIS direkt efter den matchen så självförtroendet ska vara tillbaka hos spelarna. Kalmar har långt ifrån lika bra lag som de hade förra säsongen och Helsingborg har ett suveränt lag som kan spela bländande fotboll om dom bara vill. Svår match att spela på och jag fegar och helgarderar matchen.

Mitt tips: 1X2

5. Malmö FF – GAIS
Malmö har ingen bra form alls men man brukar dock spela jämt med alla lagen man möter utan att kunna göra mål. Man har gjort 8 mål på 11 matcher och bara DIF och ÖIS är sämre. Malmö är dock obesegrade på nya stadion och jag har svårt att se hur ett formlöst GAIS ska kunna vinna matchen. GAIS har bara en seger på bortaplan i år och den är mot ÖIS som spelar sina matcher på GAIS hemmaplan så egentligen så har GAIS inte vunnit någon match utanför Göteborgs gränser än. GAIS gör inte heller speciellt mycket mål och har bara gjort 1 mål på sina 4 senaste bortamatcher. Här är risken att det blir en uddamålsseger för MFF eller möjligen 0-0 då matchbilden lär vara ett ineffektivt Malmö som möter ett hembackande GAIS.

Mitt tips: 1

6. Trelleborg – Gefle
Trelleborg som är ett av allsvenskans hemmastarkaste lag möter ett Gefle som är i bra form inför matchen. Trelleborg som har siffrorna 4-1-0 på hemma plan och en målskillnad på 9-1 är riktigt bra. Krossade DIF med 3-0 senast och kommer med bra självförtroende till matchen. Gefle har nu 3 raka segrar i serien och är inte alls ofarliga. Men jag tror inte man räcker till någon seger här inte. Trelleborg är för starka för det. Noterbart är att Gefle aldrig slagit Trelleborg på vångavallen.

Mitt tips: 1

7. Örgryte – Djurgården
Jumbomöte! ÖIS som varit en totalbesvikelse i år har bara lyckats få 1 poäng på 11 omgångar!? På nya arenan spelar man dock tajt fotboll och har bara släppt in fler än 1 mål i en match på hemmaplan denna säsongen. DIF har ändrat taktik och det gav utdelning direkt då man vann senast. Det luktar 0-0 lång väg i denna matchen, om inte så lär det bli en målsnål match. ÖIS har gjort 2 mål på hemmaplan denna säsongen medan DIF har gjort 2 mål på bortaplan denna säsongen. ÖIS har inte vunnit på hemmaplan ännu och DIF har inte vunnit på bortaplan. Helt öppen historia det här och jag tror 0-0 eller 1-1 ligger närmast till hands och singlar krysset.

Mitt tips: X

8. Assyriska – Syrianska FC
Ett otroligt hett derby mellan Assyriska-Syrianska, det är nästan som att det är två landslag som möts och båda lagen lär vara laddade till tusen i denna match. Båda lagen har lika form och den här matchen är helt omöjlig att tippa då det lag som kämpar hårdast bör vinna. Jag helgarderar.

Mitt tips: 1X2

9. Falkenberg – Ljungskile
Falkenberg är som natt och dag. På bortaplan är dom helt suveräna men på hemmaplan är det värre där man förlorat 3 av 4 matcher. Nu möter man ett kontringsstarkt Ljungskile som har en stark defensiv. Kommer inte bli lätt att rubba och det här lär bli en jämn historia. Jag spikar krysset här.

Mitt tips: X

10. GIF Sundsvall – FC Trollhättan
Giffarna från sundsvall har inte riktigt levt upp till de förhoppningar man hade på laget före säsongen. På hemmaplan är man dock oerhört svårslagna och nu kommer Trollhättan på besök med en ganska dålig form då man inte gjort mål på 4 raka matcher nu. Trollhättan är ruggigt starka defensivt och spelar ofta målsnåla matcher och jag tror även denna match blir målsnål men att Giffarna får in en eller två bollar och vinner matchen.

Mitt tips: 1

11. Mjällby – IK Sirius
Här är det inget snack ens. Sirius har inte vunnit på bortaplan i år och gör det inte nu heller, det tar heller inga poäng i denna matchen och mjällby vinner enkelt.

Mitt tips: 1

12. Qviding – Vasalunds IF
Här är två ruggigt ojämna lag som möts och den här matchen ser inte lätt ut på förhand. Jag gör det lätt för mig och drar till med sista helgarderingen.

Mitt tips: 1X2

13. Ängelholms FF – Åtvidaberg
Ängelholm har en fin hemma form nu med 4 segrar på de 5 senaste hemmamatcherna. Tar nu emot Åtvidaberg som också dom har 4 segrar på sina 5 senaste bortamatcher. Det här bör bli en jämn match där jag tror Ängelholm har lite fördel av hemmaplan och spelar ettan men Åtvidaberg är kontringsstarka och har inte förlorat borta mot Ängelholm någon gång så tvåan kommer med också.

Mitt tips: 1 2

Stryktipset: M 3-3 216 kr
1. 1X
2. 1
3. 1X
4. 1X2
5. 1
6. 1
7. X
8. 1X2
9. X
10. 1
11. 1
12. 1X2
13. 1 2

Topptipset: 3-2 108 kr
1. 1X
2. 1
3. 1X2
4. 1X2
5. 1
6. 1X
7. X
8. 1X2