Smålurig omgång på veckans stryktips. Det finns dock flera tänkbara spikar och vi hoppas på en bra utdelning trots allt.

Man. C – Bolton 1

Man C på hemmaplan brukar innebära vinst, 13 vinster på lika många matcher är imponerande. Är säkert måna om att behålla serieledningen. Bolton harvar i botten och kammar noll här, spiketta.

Blackburn – Aston Villa 1 2

Två lag som underpresterat den här säsongen men i Blackburns fall var det lite mer väntat. Aston Villa är väldigt ojämna och spelar mycket oavgjort, framförallt på bortaplan. Blackburn har å sin sida inte kryssat på hemmaplan under hela säsongen så det är ingen tvekan om att det är en klurig match. Blackburn har hemmaplan och behöver poängen mest, vilket gör att ettan skall med på kupongen. Bör bli en målsnål historia där det första målet kan bli helt avgörande.

QPR – Everton x2

Qpr har rasat i tabellen på slutet och är ett av ligans formsvagaste lag för tillfället. Bara två vinster på hemmaplan är direkt uselt. Everton har hittat spelet lite bättre på slutet men har haft lite problem på bortaplan. Tuff match för båda lagen men jag väljer x2 här. Ta gärna med alla tecken om ni har råd.

Stoke – Norwich 1

Trots att Stoke ligger efter Norwich i tabellen så tror jag mycket på laget här. Främst pga av hemmaplan men också för att laget vann senast och kan vara lite på gång. Crouch gör minst ett mål och kanske är det läge för Kenwyne Jones att hitta nätet? Norwich har gjort det extremt bra som nykomling och ligger på den övre halvan för tillfället. Laget spelar fysiskt, precis som Stoke och jag tror att Stoke kan dra det längsta strået här. Kul spik till 57%.

West Brom – Chelsea 2

Ett formtoppat Chelsea reser till The Hawthornes med ganska dålig form i bagaget. Förlorade mot Napoli i Champions League men vann senast hemma och spelade något bättre då. West Bromwich har 11 poäng till nedflyttning och känner ingen stress över att missa kontraktet. Jag tror heller inte att fansen gråter blod om man förlorar en sådan här hemmamatch mot Chelsea. Se upp för Chelseas dåliga form, jag väljer ändå att spika då de har bäst grundkapacitet.

Wigan - Swansea 1 2

Jumbolaget Wigan tar sig an nykomlingen Swansea och det luktar svårlöst match lång väg. Wigan är absolut laget som har mest att spela för här men bara en vinst på de 12 senaste matcherna är inte bra alls. Swansea plockar poäng lite här och där och kan mycket väl slå jumbon på bortaplan. Tvåan är bara streckad på 25 % vilket jag väljer att testa, garderar med en etta.

Millwall – Reading x2

Millwall brukar vara starka hemma men har 5 raka hemmamatcher utan vinst. Laget närmar sig nedflyttningsplats och har en svår uppgift framför sig här. Reading går som tåget i ligan och har verkligen fått upp ångan. 5 raka vinster har det blivit på slutet och fortsätter man så här så kommer vi att få se laget i Premier League nästa säsong. Defensiven har funkat klanderfritt på slutet också, 0 insläppta på de 5 senaste är sensationellt bra.

Portsmouth – Middlesbrough x2

Portsmouth har tappat allt spel på slutet och har inte vunnit på 5 matcher nu. T.o.m. på hemmaplan har man börjat förlora och det var just där man tog de flesta av sina poäng.Middlesbrough jagar en kvalplats och får se sig som knapp favorit här trots att även Portsmouth är i desperat behov av poäng. x2 bör räcka långt här.

Barnsley – Nottingham 1

Här chansar jag lite och spikar Barnsley trots att Nottingham tagit två fina vinster på slutet. Barnsley behöver hitta tillbaks till sin form som laget hade i November. På hemmaplan spelar man sällan oavgjort utan det är vinst eller förlust om gäller. Att Nottingham skulle vinna 3 i rad känns aningen långsökt.

Birmingham – Derby 1

Birmingham åkte på en snöplig förlust senast hemma mot Nottingham, det får Derby sota för idag. De förlorar inte två hemmamatcher i rad. Derby är ett typiskt mittenlag som nu dessutom har en usel form som grinar dom i ansiktet. Ettan spikas till 81%.

Doncaster – Brighton 1×2

Doncaster är ett av ligans sämsta lag och ligger mycket riktigt på sista plats i nuläget. Laget har bara vunnit en match i år och det skall mycket till för att laget skall klara sig kvar. Trots detta så tror jag på en mycket jämn och öppen match då båda lagen vill ha med sig minst en poäng från den här matchen. Brighton har häng på kvalplats och har godkänd form. Dock har man lite sviktande form på bortaplan och jag tycker att matchen gott och väl kan helgarderas.

Ipswich – Bristol City 1

Ipswich hade bra form med 4 raka vinster innan man förlorade senast. Nu är man tillbaks på hemmaplan där man trivs alldeles ypperligt och har vunnit 7 matcher av 15. Bristol City har blivit rejält indragna i bottenstriden efter 6 matcher utan vinst. På bortaplan har man hela 5 raka förluster och dessutom har man inte lyckats göra ett enda mål på dessa matcher. Ettan spikas till 76%.

Watford – Burnley 1 2

Sista matchen på kupongen är också det en lurig match mellan två lag med hög kapacitet. Burnley ligger före i tabellen men har något sämre form än Watford. Burnleys senaste bortamatcher har varit mot topplag som Southampton och Reading, två förluster blev det i dessa matcher. Nu möter man ett något sämre lag och kan knipa en viktig seger här om man får en bra start. Watford ligger i mitten av tabellen och kan blanda plattmatcher med riktiga kanoninsatser. 33 matcher har laget spelat, 10 vinster, 10 oavgjorda och 13 förluster. Jag hoppas att 1 2 räcker men råder till helgardering om ni kan.

Systemet är på 192 rader. Kupongen kan ni lämna in på Svenskaspel.se

Lycka till!

//Josef