Stryktipset bjuder på en omgång med väldigt få säkra spikar så vi tvingas chansa lite mer, vilket kan ge högre utdelning. Systemet är på 192 rader, 1 hel och 6 halv.

1: Arsenal – Everton 1

Arsenal spelade CL i veckan och mönstrade ett reservbetonat gäng då laget redan var klara för nästa omgång. På hemmaplan har man spelat stabilt hittills och på hemmaplan får man anses vara favoriter mot i stort sett alla lag i ligan. Everton ligger på en 10:e plats i ligan men har inte imponerat alls. Laget har förtvivlat svårt att göra mål och kommer att få det tufft här mot Arsenal. Ettan spikas trots den höga streckprocenten på Arsenal men garderingarna krävs i de resterande matcherna.

Bolton – Aston Villa 1 2

Jämn match att vänta då Bolton behöver poäng och Aston Villa är segerlösa på bortaplan. Jag håller Bolton som favorit här och med tanke på att laget bara är streckat på dryga 30 procent så skall ettan med direkt. Men hemmalaget har spelat väldigt ojämnt på slutet och kan rasa ihop när som helst under matcherna. Även tvåan åker med på kupongen.

Liverpool – Queens PR 1

Hemmalaget har blivit aningen för hög favorit här på hemmaplan och har man råd att ta med krysset så kan det löna sig. Liverpool kändes på gång innan förlusten senast mot Fulham. De är säkert sugna på revansch och det tror jag att QPR får betala för. QPR kan i sina bästa stunder spela riktigt bra men är alldeles för ojämna, etta.

Man U – Wolverhampton 1

Man U åkte ur CL i veckan vilket inte ses med blida ögon av fansen. Wolves kommer att få det hett om öronen och får bara se till att hålla siffrorna nere. Säker spik.

Norwich – Newcastle 1×2

Två lag som överraskat positivt den här säsongen möts i en väldigt öppen match. Norwich förlorade senast med hela 1-5 borta mot Man City och frågan är nu hur laget kan resa sig efter den matchen. På hemmaplan kan man ofta överraska och Newcastle har haft ett tufft spelschema på slutet. Bortalaget har mött Man C, Man U och Chelsea i de tre senaste matcherna och känns aningen svårbedömda. Helgardering känns vettigt.

Swansea – Fulham 1x

Swansea lever på sitt starka hemmaspel och laget har bara en förlust mot Man U hittills i ligan. Försvarsmässigt är man starkast på hemmaplan av alla lag i ligan och det är klart imponerande av en nykomling. Fulham vann senast hemma mot Liverpool men på bortaplan får man sällan med sig ett bättre resultat än oavgjort. 1x räcker.

West Brom – Wigan 1x

Wigan vann sin senaste bortamatch mot Sunderland men hade en hel del tur då. Laget får inte underskattas här men trots att laget spelat upp sig spelmässigt på slutet så krävs det mer för att börja tro på laget ordentligt. West Brom har inte riktigt fått till målskyttet på slutet och trots hemmaplan så kommer laget att få en mycket tuff match mot jumbon. Gardering krävs.

Millwall – Cardiff 1 2

Här har Cardiff blivit knapp favorit, kanske mest beroende på sin fina tabellplacering, 3:e plats. Cardiff är dock starkast på hemmaplan där laget tagit 7 av sina 10 vinster. Millwall är ett lag som man aldrig kan räkna bort på hemmaplan. Hemmastödet är stort och man kan mäta sig med de bästa lagen där. Ettan är bara streckad på 29 % just nu och testas, 1 2.

Coventry – Hull X

Coventry ligger sist i tabellen men på hemmaplan har man spottat upp sig spelmässigt på slutet och tagit poäng av bl.a. Cardiff. Hull är ett bättre lag på pappret men har verkligen blandat och gett i sina insatser på slutet, framförallt i bortamatcherna. Hull är streckade på hela 45 % i dagsläget vilket är lite för mycket i våra ögon, krysset är streckat på endast 28 % och testas. Det kan rensa rejält.

Middlesbrough – Brighton 1

Brighton har två 1-0 matcher i ryggen men spelmässigt har det inte klickat riktigt. På bortaplan har man bara tagit en vinst på fem försök och det känns som att en förlust kommer att komma när som helst. Middlesbrough ligger med fint i tabellen på en 4:e plats och behöver vinna några matcher nu på hemmaplan för att blanda sig i toppstriden på allvar. Ettan chansspikas.

Nottingham – Crystal Palace 1x

Nottingham har inte fått mycket att stämma hittills och ligger i botten av tabellen. Laget är streckat på hela 52 % vilket är på tok för mycket, hemmaplan kan betyda mycket mot ett mittenlag men krysset skall absolut med på kupongen. Crystal P har inte spelat bra alls på bortaplan, 3 raka förluster, men kan mycket väl ta poäng här om Nottinghams måltorka fortsätter.

Reading – West Ham 2

Här chansar jag lite igen men West Ham är ett bra lag som kan slå alla lag. Laget förlorade senast mot Burnley efter att ha tappat en 1-0 ledning men hade innan dess 4 raka vinster. Reading är inget dåligt lag men har tappat poäng mot topplag som Cardiff och Southampton redan och kommer att få det kämpigt även här. West Ham är streckat på endast 48 %, det spikas.

Watford – Leeds x2

Watford är luriga på hemmaplan och kan slå de flesta lag i ligan. Formen är bra på hemmaplan och laget har inte förlorat på 4 raka hemmamatcher, se upp för Watford. Leeds skall dock vara det starkare laget här och formen är också på topp. Leeds imponerar också mycket med sitt offensiva spel, något som jag tror kommer fälla avgörandet i dagens match, x2 skall räcka.

Veckans bank: Manchester United

Stor besvikelse i Man U efter uttåget ur CL, kan bli vargslakt av Wolves.

Veckans varning: Coventry

Låt inte lagets usla tabellplacering lura er, laget kan överraska på hemmaplan.

Lycka till!

//Josef