Drömmen att få spela fotboll mot stjärnorna Glenn Strömberg och Pontus Kåmark slog in för de Expekt-kunder som vann tävlingen All Star Challenge i EM i somras.

Denna tävling gick ut på att under EM förvalta 500 kr bäst. Vinnarna fick en resa till London med en vän där man inte bara fick träffa utan också spela en riktig match mot Expekts exklusiva experter med Glenn Strömberg och Pontus Kåmark i spetsen.

Dessutom coachades vinnarna av tränarlegenden Egil ”Drillo” Olsen, Expekts ambassadör i Norge, och i motståndarlaget fanns också Fredi Bobic, Sepp Piontek och Jari Rantanen, Expekts ambassadörer i Tyskland, Danmark respektive Finland.

På torsdagen kom vinnarna inflyandes från alla håll i Europa. Från Göteborg kom Zhubi Besnik med kompisen Gashi Gazmeno, från Luleå kom Daniel Lundström och Jakob Svensson, från Ö-vik kom Helmer Jonsson och Tobias Persson, från Strömstad kom Anders Rodin Karlsson med pappa Ralf, och från Södertälje kom Lars Nilsson med dottern Linda.

Vinnarna checkade in på Holiday Inn Regent´s Park i centrala London under torsdagen och på fredagen var det dags för den stora matchen på The Den, Millwalls hemmaarena.

Kundlaget hade förberetts bra av ”Drillo” Olsen och chockstartade med en 2-0-ledning innan ambassadörerna trampade gasen i botten. De gamla stjärnorna gick upp till en 6-2-ledning och vann till slut med 11-7 efter fem mål vardera av Fredi Bobic och Jari Rantanen.

-”Vi fick sätta fart efter deras två snabba mål. Då fick jag ta fram de gamla kaptenstakterna och börja domdera och springa”, skrattade Glenn Strömberg som fortfarande lever upp till sitt smeknamn ”Maratonmannen.”

Pontus Kåmark, som gjorde ett mål: ”Det var verkligen kul detta, skönt att röra på påkarna igen och jag tycker att kunderna var duktiga.”

På kvällen väntade galamiddag på italienska restaurangen Demartino. Där var det glad stämning och klackarna i taket till långt efter midnatt. ”Drillo” Olsen höll en geografisk quiz till stort jubel.

Glenn Strömberg sammanfattade: ”Det var en härlig tid i London, det är så kul att träffa kunder och snacka fotboll och spel.”

Expekts informationschef Dan Vikman avslutade: ”Detta var ett mycket lyckat tävlingspris och med våra stora och karismatiska ambassadörer kan vi erbjuda en upplevelse som egentligen inget spelbolag kan konkurrera med.”

På bilden syns några av Expekts ambassadörer: Pontus Kåmark, Glenn Strömberg, Sepp Piontek, Jari Rantanen och Fredi Bobic. Foto: Marcus Engström