Spelarna på Absolute Poker är i upprorstillstånd efter avslöjandet om att det sannolikt förekommit fusk i deras största garantiturnering med ett inköp på $1000 + $50.

Misstankarna fattades av tvåan i turneringen, Marco ”CrazyMarco” Johnson, efter att spelaren ”POTRIPPER” vunnit turneringens sista hand genom att syna en all-in-bluff med bara 10-hög på handen och därmed tagit hem förstapriset.

Johnsson beställde hem handhistoriken från finalbordet för att titta närmare på slutspelet, men fick istället, eller dessutom, ett stort excel-dokument som var överfullt med information som han inte kunde uttyda. Efter en diskussion i pokerforumet 2+2 delade Johnson med sig av dokumentet till andra spelare, som då upptäckte att det faktiskt innehöll den fullständiga handhistoriken för hela turneringen – med alla spelares hålkort och mer därtill.

Där framgick bland annat att POTRIPPER spelat extremt ”skicklig” poker under hela turneringen, genom att spela så gott som alla händer och aldrig fatta ett felaktigt beslut med dem. Han bluffade vid exakt rätt tillfällen; höjde eller satsade alltid när han var i täten och lade sig alltid när han låg efter.

Spelarna som gått igenom handhistoriken har konverterat den till videoformat som finns att se nedan: