Det blir fullt av stjärnor på is när istravet arrangeras fredagen den 6 mars i Åre: kuskarna Erik Adielsson och Daniel Olsson samt kändisarna Markus Fagervall, Jesper Blomqvist och Lars Frölander.

-”Vi kommer att köra två varmblodslopp och två kallblodslopp. Publiken på isen kan spela spelformerna Vinnare/Plats, Tvilling och Trio (i ett lopp), och det går också att spela på loppen hos alla ATG-ombud och via ATG.se”, säger Elisabeth Normelli, Sponsor- och Eventchef på ATG.

Redan på 1920-talet arrangerades de första travtävlingarna i Åre vintertid och år 2002 var det dags igen för istrav på Åresjöns is. I år kommer bland annat kuskarna Erik Adielsson och Daniel Olsson till start i de fyra loppen som kommer att köras på Åresjöns upplogade 1000-meters bana.

Årets istrav är ett samarbete mellan ATG, STC, travskolan Wången, Östersundstravet, Åre och Holiday Club och drar igång kl 15.00 på Åresjöns is och första loppet startar kl 16.00. Förutom de fyra loppen blir det ponnylopp och turer med hästsläde. Hela dagen avslutas med After Trot och prisutdelning på Holiday Club.

-”Och då blir det ytterligare några stjärnor på is. Markus Fagervall, Jesper Blomqvist och Lars Frölander med respektive danspartner från TV4:s ”Stjärnor på is” kommer att uppträda – på plast-is!”, säger Elisabeth Normelli.