Capture

Ikväll möts de två giganterna i Italiensk fotboll, Juventus och Milan. Det mesta tyder på att det här kommer bli en riktigt fartfylld match. Juventus åkte förvisso på en liten missräkning senast i och med krysset mot Udinese, men har en i övrigt strålande säsong bakom sig. Dessutom har de ena foten i en Champions League-kvartsfinal efter ett bra resultat mot Porto borta. Milan har likt Juventus tagit 13 av 15 möjliga poäng på de senaste matcherna i ligan. Med det i åtanke kan vi nog räkna med en rejäl urladdning ikväll!

Blir det 31:a raka hemmasegern på Juventus Stadium?

Juventus är löjligt starka på hemmaplan med hela 30 raka trepoängare samtidigt som Milan aldrig har vunnit på Juventus Stadium. Som upplagt för ännu en säker 1:a? Ja, ska man tro statistiken finns det inget som talar för Milan ikväll. Men om det är någon gång de ska lyckas rubba Juventus är det kanske nu. Lagen har mötts totalt tre gånger den här säsongen, och Milan har faktiskt plusstatistik med två vinster.

För Milans del finns det inte mycket som stör egentligen, det är bara Suso som är tveksam till spel (bortsett från långtidsskadorna på Montolivo, Abate och Bonaventura). Manuel Locatelli är tillbaka i truppen men väntas inleda matchen på bänken. Istället lär vi få se en formtoppad José Sosa i registapositionen.

Hemmalaget Juventus har Stefano Sturaro och Giorgio Chiellini skadade samt Juan Cuadrado avstängd. Ganska kännbara tapp med andra ord. Ska man tro rapporterna från Italien väntas Mehdi Benatia starta i mittförsvaret till förmån för Andrea Barzagli. Cuadrados plats lär supertalangen Marko Pjaca ta, vilket i sig blir en intressant match i matchen. Det var nämligen just Milan och Juventus som tampades om kroaten i sommarens transferfönster, en följetong som blev oerhört uppmärksammad. 21-åringen som kom från Dinamo Zagreb har visat upp oerhört spännande egenskaper, och nu får han alltså chansen från start. Det blir mycket intressant!

Med tanke lagens form är det inte otänkbart att vi får se mål från båda sidorna ikväll. Hos LeoVegas finns ett spelvärt odds på att båda lagen gör mål.

Kvällens spel:

Juventus vs Milan | Båda lagen gör mål 1.95@LeoVegas