Nyligen avgjordes Livebetting-SM 2009 hos Unibet och den svenske mästaren i livebetting heter Stefan Slättman, 43 år, från Sundsvall. Han hade det kämpigt i både åttondels- och kvartsfinalerna, men efter elva timmars spel tog han hem förstapriset på över 70 000 kr.

–”Jag försökte hålla bra koll på motståndarna. I början gällde det att spela säkert, säger Stefan Slättman.

Stefan gick försiktigt fram i inledningen av tävlingen och fixade åttondelsfinalen efter ett överspel på Benetton Treviso-Pepsi Caserta i den italienska basketligan. I åttondelsfinalen var Stefan illa ute men lyckades ändå klara en kvartsfinalplats. Även i kvartsfinalen gick det tungt men han räddades till slut av en all-in på krysset i Zulte-Waregem – Cercle Brygge och finalplatsen var klar. Väl i final räckte det med tre spel i matchen Lyon – Bordeaux där till slut spelet på under 8,5 hörnor gav honom segern.

–”Det blev en lång dag som slutade lyckligt. Fotboll är inte riktigt min grej så jag hade en del tur på slutet. Basket och handboll passar mig egentligen bättre”, säger Stefan.

Svenska mästaren i livebetting 2009

Namn: Stefan Slättman
Ålder: 43
Bor: Sundsvall
Sysselsättning: Jobbar på Telia
Vinnarspelet: Under 8,5 hörnor i Lyon-Bordeaux
Favoritsport: Handboll och basket.

Placeringar och priser

1. Stefan Slättman, Sundsvall, 70 997 kronor
2. Jonny Eliasson, Uppsala, 42 599 kronor
3. Mattias Henningsson, Limhamn, 21 299 kronor
4. David Hellsing, David Hellsing, 7 100 kronor

Om livebetting-SM
Livebetting-SM arrangeras av Unibet. Kvalet pågick mellan den 5 till den 11 december. I finalen, som spelades den 13 december, deltog 32 spelare. Finalen inleddes med sextondelsfinal. De spelare som hade högst saldo efter varje delfinals slut gick vidare i tävlingen och fick ett nytt konto med 1000 kr att spela för i nästa delfinal. Under finalen kunde alla deltagares spelsaldon följas på en leaderbord på Unibets sajt.